Za prosvetare iz Budve stanovi koje su dobili su čisto razočarenje

Za prosvetare iz Budve stanovi koje su dobili su čisto razočarenje

Svečanost uručivanja ključeva prosvjetnim radnicima iz Budve obilježila je radost i euforija koja je kod većine trajala do ulaska u stanove. Nakon 10 godina čekanja na stanove danas samo razočaranje, prenosi RTCG.

Otvaranje vrata novog doma bio je šok i Milanki Martinović dugogodišnjoj vaspitačici budvanskog vrtića.

„Svi su parketi oštećeni, ušla je voda i u malu sobu, podignut je parket, koleginice su mi pomagale da parket spustim nogama“, kazala je vaspitač u budvanskom vrtiću Milanka Martinović.

Zgrade za prosvjetare u budvanskom naselju Dubovica još nemaju tehnički prijem. Većina stanova je i prije useljenja za renoviranje, dok dvorište zgrada, ulazi i hodnici djeluju kao da je i dalje riječ o gradilištu.

„Najprimarniji problem je struja, ima ljudi koji su se uselili, nemamo odgovor kad će to biti i to se prolongira već dva mjeseca“, kazala je pomoćnica direktora Druge osnovne škole u Budvi Dragana Jelić.

Dok se pojedini prosvjetni radnici useljavaju u svoje stanove, ovi kojima nijesu uslovni, čekaju da investitor, Cijevna komerc, završi posao.

„Mi nijesmo dobili ništa osim ono što nam je pripadalo i ja se sad pitam kao laik, da li to vrijedi 650 eura“, dodala je Jelić.

„Ja u rokove više ne vjerujem sve da mi neko kaže do kraja mjeseca će sve da završi ne vjerujem, a sredstava nemam jer da imam ne bih čekala sve ove godine na ovaj stan“, dodala je Martinović.

I dok u podstanarskim stanovima još čekaju prelazak u svoje, pitaju se kako da za dva dana bezbrižni uđu u učionice, među đake.