Vuković sa grčkim ambasadorom: Intenzivirati ekonomsku saradnju Crne Gore i Grčke

Vuković sa grčkim ambasadorom: Intenzivirati ekonomsku saradnju Crne Gore i Grčke

Ministar finansija, Novica Vuković i v.d. direktorice Agencije za investicije, Snežana Đurović sa saradnicima razgovarali su danas sa Konstantinosom Fragkogianisom, pomoćnikom ministra vanjskih poslova Grčke i ambasadorom te zemlje u Crnoj Gori, Panajotisom Partsosom o mogućnostima produbljivanja ekonomske saradnje dvije zemlje, saopšđteno je iz MF-a.

Tom prilikom, Fragkogiannis naglasio je da Grčka svesrdno podržava ubrzanje integracionog puta i punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji. Istakvši spremnost te zemlje da Crnoj Gori pruži potrebnu ekspertsku i tehničku podršku na tom putu.

Vuković se zahvalio na otvorenoj podršci, naglasivši da je upravo pridruženje Evropskoj porodici vodeći spoljnopolitički cilj Vlade Crne Gore.

Fragkogiannis, kazao je da postoji interesovanje grčkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, akcentujući potrebu jačanja međusobnih ekonomskih veza zemalja Zapadnog Balkana, sa fokusom na zelenu energiju, obnovljive izvore energije, infrastrukturu, bankarstvo i turizam. Ministar Vuković poručio je da je Vlada veoma otvorena za nove investitore, informišući da je u planu i izrada zakona o strateškim investicijama. Takođe je ukazao na važnu ulogu Agencije za investicije u kreiranju privlačnijeg ambijenta za ulagače, podršku u realizaciji ali i praćenje toka investicija.

Na sastanku je konstatovano da je tradiocionalno dobru saradnju dvije zemlje, o čemu svjedoči i značajna prisutnost grčkih kompanija u Crnoj Gori, moguće dodatno intenzivirati, na čemu će se ubuduće, kako je poručeno, zajednički predano raditi.