Vodovod u borbi sa nelegalnim potrošačima

Vodovod u borbi sa nelegalnim potrošačima

Preduzeće Vodovod podnijeće krivične prijave protiv četiri građanina koji su objekte nelegalno priključili na vodovodnu mrežu.

Da su se nelegalno priključili na vodovodnu mrežu, kako je saopštio Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda, utvrđeno je kontrolom koju je sprovelo ovo preduzeće.

– U poslednjih 15 dana kontrolom smo pronašli 54 neregistrovana vodomjera. Uzeti su podaci od potrošača koji su ušli u proces registracije, a za četiri potrošača koji su se nelegalno priključila na mrežu biće dat predlog za pokretanje krivičnih prijava. Akcija se nastavlja – saopštio je Nišavić.

On je naveo da će sledeće nedjelje krenuti akciju revidiranja potrošača na području Kakaricke gore i Zete.

– Planiran je obilazak terena sa Komunalnom policijom kako bismo očitali potrošače koji ne dozvoljavaju pristup mjernom mjestu. Shodno zakonu svaki potrošač je dužan da obezbijedi pristup mjernom mjestu radnicima Vodovoda. Ukoliko to građani ne dozvoljavaju, zakon predviđa da se pišu prekršajne prijave i da imamo asistenciju Komunalne policije. Te mehanizme ćemo koristiti u narednom periodu kako bi što bolje očitavali teren i smanjili broj nelegalnih priključaka. Apelujem na građane da se prijave, legalizuju i izbjegnu dodatne troškove i procedure – rekao je direktor Vodovoda.

On je naveo da su kontrolisali i priključke na kanalizacionu mrežu.

–Obišli smo oko 700 objekata. Od toga broja, 50 odsto potrošača je objekte legalno priključilo na mrežu dok su ostali potrošači nelegalno priključeni. Oko 120 potrošača je podnijelo zahtjev za priključenje, dok su svi ostali dobili obavještenje da imaju zakonsku obavezu da priključe objekte na kanalizacionu mrežu – naveo je Aleksandar Nišavić.