US Open komentarisao povlačenje Đokovića

US Open komentarisao povlačenje Đokovića

Ju-Es open je objavio saopštenje u kojem je „žalosno“ što će srpska zvezda Novak Đoković biti odsutan sa Gren slem turnira 2022. u Njujorku.

Đoković nije mogao da odbrani titulu na Australijan openu ranije ove godine nakon što je prekršio protokole o Covid-19 u zemlji zbog svog nevakcinisanog statusa, ali se nadao da će mu možda biti odobreno odlaganje za učešće na finalnom grend slem turniru. godine, čiji glavni žreb počinje u ponedeljak.

Međutim, Srbin je u četvrtak na društvenim mrežama napisao da će ponovo biti odsutan sa jednog od premijernih turnira ovog sporta, rekavši: „Nažalost, neću moći ovog puta da putujem u Njujork na US Open. Održavaću dobru formu i pozitivan duh i čekati priliku da se ponovo takmičim“, dodao je Đoković. “Vidimo se uskoro svijeet tenisa!”

Sjedinjene Države ne dozvoljavaju nevakcinisanim nedržavljanima da uđu u zemlju od oktobra 2021.

Đoković je početkom ove nedjelje bio na listi za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD pre spekulacija da bi američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) mogli da ublaže svoje smernice za ulazak – ali nijedna takva mera nije sprovedena na vreme da bi se dozvolilo srpski da se igra.

Ju-Es open je napisao u saopštenju ubrzo nakon što je vest potvrđena da je „veoma žalosno“ što Đoković neće moći da učestvuje, ali je dodao da se raduje što će ga ponovo dočekati sledeće godine.

„Novak Đoković se povukao sa Ju-Es opena pre jutrošnjeg žrebanja“, stoji u kratkoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

„Zvanična lista nosilaca se ne utvrđuje dok se ne obavi žreb. Kako je kvalifikacioni turnir počeo, njegovo povlačenje je dovelo do toga da je Lucki Loser uključen u žreb.

„Novak je veliki šampion i veoma je žalosno što neće moći da se takmiči na US Open-u 2022, jer ne može da uđe u zemlju zbog politike vakcinacije savjezne vlade za ne-američke državljane“, dodala je direktorka turnira Stejsi Allaster.

„Radujemo se što ćemo se vratiti Novaku na US Open 2023.“

Đoković je prošlog meseca na Vimbldonu osvojio poslednju od svoje 21 grend slem titule i trostruki je šampion u Njujorku.

On je poslije uspeha na Vimbldonu ponovio da nije voljan da se vakciniše protiv korona virusa, čak i ako to znači da propusti šansu da osvoji još titula.

Rus Daniil Medvedev biće branilac titule i prvi nosilac na Ju-Es openu i ide na turnir na prvom mjestu na svetu.

Španski 22-struki pobjednik grend slem turnira Rafael Nadal takođe će nastupiti nakon što se vratio poslije dugotrajne povrede abdomena zbog koje je u julu izašao iz polufinala Vimbldona.