Uplovio 110 kruzera u Kotorsku luku, kamen temeljac za žičaru postaviće se 13. jula

Uplovio 110 kruzera u Kotorsku luku, kamen temeljac za žičaru postaviće se 13. jula

Od početka godine do početka juna u kotorsku luku uplovilo je 110 kruzera, saopštio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. On je kazao da očekuje dobru sezonu. Kazao je da je u Kotoru 20 puta više izletnika nego u istom periodu prošle godine, a najavaljuje i gradnju novog hotela visoke kategorije.

„Očekujemo da taj broj do kraja kruzing sezone bude i iznad 300“, kazao je Jokić u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ na TVCG.

Poređenja radi, kako je kazao, tokom cijele prošle godine, zbog restrikcija usljed pandemije korona viruisa, u Kotor je uplovilo 60-70 brodova.

„Optimisti smo, očekujemo dobru sezonu, Predsezona je bila zadovoljavajuća, sad se bližimo onome što je špic“, naveo je Jokić.

Jokić je najavio da će kamen temeljac za žičaru Kotor – Lovćen biti položen na Dan državnosti, 13. jula.

„Zavisi od tendera, ali očekujem tu vrstu početka radova. Ono što su uvjeravanja investitora je da će od momenta kada započnu sa radovima da će u roku od godinu dana ih završiti“, kazao je Jokić.

Žičaru će graditi konzorcijum „Leitner – žičara Kotor 1350“, koji čine kompanije „Novi Volvox“ Podgorica i „Leitner“, a kraj radova očekuje se u proljeće 2023. godine

„Moram da izrazim zadovoljstvo da ćemo konačno imati realizovan projekat žičare, koja će predstavljati, ne samo aktrakciju Kotora, nego i cijele Crne Gore“, rekao je gradonačelnik.

izvor RTCG