5 poslodavaca u Mojkovcu dobili od opštine  bespovratna sredstva

5 poslodavaca u Mojkovcu dobili od opštine bespovratna sredstva

Kako RTCG prenosi, Opština Mojkovac potpisala je ugovor sa pet poslodavaca koji su dobili sredstava po osnovu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu.

Best produkt” Mojkovac dodijeljen je iznos od 30.000 eura Panorama marketima Mojkovac 20.000 eura, “Alfa trade” Mojkovac dobio je iznos od 20.000 eura, “Maja nails” Mojkovac,  dodijeljeno je 10.000 eura i “Omorika trade” Mojkovac dobili su 20.000 eura.

“Cilj ovakvih aktivnosti je obezbjeđivanje podrške poslodavcima za obuku i kreiranje radnih mjesta, unapređenje znanja, kompetencija i vještina odraslih za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost”, navodi se u saopštenju. .

Predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić istakao je da ovo samo jedan u nizu od načina da se pomogne poslodavcima.

„Lokalna samouprava će se truditi da u narednom periodu realizuje brojne programe s ciljem podrške ljudima koji imaju biznis ideje i onima koji mogu otvoriti nova radna mjesta u Mojkovcu i koji mogu promijeniti ekonomsku sliku grada“, kazao je Delić.

Poslodavci su se zahvalili Opštini i istakli da će dobijena sredstva biti veliki stimulans za razvoj njihovih preduzeća.

Sredstva za realizaciju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu obezbijeđena su na osnovu Ugovora o finansiranju projekta „Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta“ ), zaključenog između Opštine Kolašin i Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore.

Projekat se implementira kroz Program EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, kojeg ko-finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore.

“U okviru ovog projekta čija implementacija je započeta u novembru 2021. godine, poslodavci iz Mojkovca podržani su sa ukupno 100.000 eura, koje će iskoristiti za organizaciju obuke na radnom mjestu za 20 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) – Biro rada Mojkovac od kojih će njih 11 dobiti i ugovore o radu na dvanaest i više mjeseci po završetku projekta”, navodi se u saopštenju.Pored toga, poslodavci imaju mogućnost da nabave opremu koja im je potrebna za izvođenje obuke i otvaranje novih radnih mjesta.