Tursko vojno vozilo pregazilo ženu i dijete u Siriji

Tursko vojno vozilo pregazilo ženu i dijete u Siriji

Tursko vojno vozilo pregazilo je u ponedeljak ženu i dijete u gradu na severu Sirije, momentalno ih ubivši i izazvalo proteste lokalnog stanovništva, saopštili su opozicioni aktivisti.

Očigledna nesreća dogodila se u gradu Atareb zapadno od severnog grada Alepa dok su dva oklopna vozila vozila kroz grad, rekli su aktivisti. Nakon toga, gnevni stanovnici zasuli su vozila kamenicama dok su polako vozili u gradu koji se nalazi oko 16 kilometara (10 milja) od turske granice, rekli su oni.

Stanovnici severne Sirije se često žale na agresivan način na koji turski konvoji voze kroz njihove gradove i sela.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, opozicioni ratni posmatrač, saopštila je da su pripadnici pobunjeničke grupe u Atarebu zaštitili turske vojnike od demonstranata i odveli ih u obližnju policijsku stanicu.

Turski zvaničnici nisu odmah komentarisali.

Opservatorija je saopštila da je turski konvoj ubio devojku početkom novembra u blizini grada Ras al Ajn i dodao da su se odvezli bez pomoći devojčici.

Turska ima trupe raspoređene u severnoj Siriji nakon što je Ankara izvršila tri velika upada u tu ratom razorenu zemlju od 2016. Turska ima vojne položaje u različitim delovima sjevera Sirije koji se graniči sa Turskom.