Ruud pobjedio Beretinija i plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD

Ruud pobjedio Beretinija i plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD

Peti nosilac u formi Kasper Ruud je pobjedio Italijana Matea Beretinija rezultatom 6-1 6-4 7-6(4) i izborio se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u utorak, pogodivši svijetskog broja 1 rang koji je još uvijek na liniji u Njujorku.

Vicešampion Otvorenog prvenstva Francuske pobjedio je Beretinija na šljaci u julskom finalu Gštada i izgledao je jednako efikasno na tvrdoj podlozi, visio iza osnovne linije da bi apsorbovao snagu 13. nosioca.

Prolazeći kroz vrhunski prvi set u kojem je napravio samo dvije neiznuđene greške, izgledalo je da je Ruud na pravom putu za pobjedu kada je poveo sa 5-1 u drugom setu.

Ali Beretini, koji je ove sezone bio izostavljen nekoliko puta zbog povrijede ili bolesti, polako je počeo da pronalazi svoj uobičajeni nivo i činilo se da je provalio šifru u trećem setu kada je slomio Ruuda u drugom gemu i spasio četiri brejka u meču.

Ruud je ostvario sjajan povratak, razbio Beretinija u devetom i nikada nije zaostao u tajbrejku.

„To je bio (a) bolji početak nego ikada ranije u meču“, rekao je Ruud u intervjuu na terenu, dodajući da je morao da ublaži svoj entuzijazam kako bi završio aferu.

„Ponekad se možete malo uzbuditi i pomisliti da možete hodati po vodi“, rekao je.

On i treći nosilac Karlos Alkaraz imaju šansu da osvoje prvo mesto na svetskoj rang listi na Flušing Medousu, pošto je sadašnji nosilac Daniil Medvedev pao u četvrtom kolu.

„Naravno da je to malo (više) motivacije“, rekao je Ruud. „Pokušavam, naravno.“