Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan stigao u Srbiju

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan stigao u Srbiju

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima i otvoriti srpsko-turski privredni forum.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ Erdogana, njegovu suprugu Eminu Erdogan i delegaciju dočekao je lično predsjednik Vučić.

Pored predsjednika Vučića, turskog predsjednika su dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prenosi RTS.

Radni deo posjete počinje sutra.

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbije Erdogan će razgovarati sa srpskim kolegom Vučićem, a sastanak će biti nastavljen sa članovima delegacija dvije zemlje.

Biće potpisano više sporazuma o saradnji, posle čega će se dvojica predsjednika obratiti medijima, a potom će otvoriti Srpsko-turski biznis forum.

Erdogan je u Beograd doputovao u sklopu trodnevne posete regionu. Pre Beograda boravio je u Sarajevu, a 8. septembra će posetiti Hrvatsku gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i otvoriti Islamski kulturni centar i džamiju u Sisku.

Kako je najavila turska agencija Anadolija, od Erdoganove posete očekuju se dodatni pomaci u već dobroj saradnji državama regiona u političkom i ekonomskom smislu.