SAD: Policajci suspendovani zbog snimka brutalnog premlaćivanja

SAD: Policajci suspendovani zbog snimka brutalnog premlaćivanja

Državna policija Arkanzasa pokrenula je zvaničnu istragu i privremeno suspendovala jednog policajca i dva zamjenika, nakon što se na viralnom video snimku vidi kako otežavaju osumnjičenog tokom hapšenja u nedelju ujutro. Usred negodovanja društvenih medija zbog navodne prekomerne brutalnosti, vlasti su saopštile da ih je muškarac prvi napao, ranivši jednog od policajaca.

Incident se dogodio u nedjelju oko 10:30 ispred prodavnice Kountri Kspress u Mulberiju u okrugu Kroford, a svedok ga je delimično snimio video koji ga je potom podelio na mreži.

Uznemirujući snimak počinje tako što osumnjičeni već leži na zemlji, dok trojica advokata na njemu više puta udaraju i kleče čoveka, kao i glavom o zemlju. Video se završava nakon što policajci primete očevidca i očigledno naređuju da se kamera isključi.

Nakon što je incident postao viralan, policija je objavila identitet muškarca i rekla da je na kraju prebačen u bolnicu sa „manjim povredama glave“, prenose lokalni mediji. Suočen je sa optužbama za zlostavljanje, napad i pružanje otpora hapšenju.

Policija je saopštila da su policajci reagovali na poziv prodavca koji je tvrdio da im je osumnjičeni „pljunuo u lice“ i da je uputio „terorističke pretnje“. Muškarac je navodno bio kooperativan kada se prvi put suočio sa policajcima, ali je potom postao nasilan i povredio jednog od policajaca.

„U vezi s video snimkom koji kruži društvenim medijima u kojem su uključena dva zamenika okruga Kroford, zatražili smo da državna policija Arkanzasa sprovede istragu i poslanici su suspendovani do ishoda istrage“, rekao je šerif okruga Kroford Džimi Damante u saopštenju u nedelju. .

„Policajac je na administrativnom odsustvu dok čeka ishod istrage“, potvrdila je policijska uprava Mulberi u posebnom saopštenju za javnost, dodajući da „Grad Mulberi i Policijska uprava Mulberi veoma ozbiljno shvataju ove istrage i sve svoje službenike smatraju odgovornim za njihove akcije.”