Podneta krivična prijava protiv Albanskog državljanina zbog sumnje oštete Crne Gore za 74 000 eura

Podneta krivična prijava protiv Albanskog državljanina zbog sumnje oštete Crne Gore za 74 000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru protiv fizičkog i pravnog lica koja se sumnjiče za krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Krivično djelo na teret se stavlja R.M. (38) iz Albanije, sa boravkom u Budvi i pravnom licu koji je u njegovom vlasništvu.

„Sumnja se da je R.M. kao odgovorno lice i izvršni direktor pomenutog osumnjičenog pravnog lica izvršio krivično djelo na način što je kontinuirano tokom 2019. i 2020. godine, postupajući u ime i za račun tog privrednog društva, 11 faktura ispostavljenih drugom pravnom licu, nije prikazao u računovodstvenoj evidenciji, niti ih je iskazao u poreskim prijavama, a sve, kako se sumnja, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na koji način je po osnovu neiskazanog izlaznog PDV-a u iznosu od 52.023 eura i poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 22.295 eura, ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 74.319 eura, na štetu budžeta Crne Gore“ – saopšteno je iz Uprave policije.

R.M. je lišen slobode na graničnom prelazu Božaj prilikom pokušaja izlaska iz Crne Gore.