Đoković: Pobjeda na Vimbldonu bila je ogromno povećanje samopouzdanja u teškoj godini

Đoković: Pobjeda na Vimbldonu bila je ogromno povećanje samopouzdanja u teškoj godini

Novak Đoković rekao je da mu je trijumf na Vimbldonu dao preko potreban podsticaj samopouzdanju tokom teške sezone i da je postavio platformu za snažan završetak godine.

Đoković je deportovan iz Australije uoči prvog ovogodišnjeg grend slema u januaru jer nije bio vakcinisan protiv COVID-19. Srbin se tada mučio da postigne vrhunsku formu i tek je na kraju sezone na šljaci počeo da pokazuje svoje najbolje rezultate.

Potom je pobjedio Australijanca Nika Kirjosa u finalu Vimbldona i osvojio svoju 21. grend slem krunu pre nego što je osvojio trofeje u Tel Avivu i Astani i stigao u Francusku pripremljen da odbrani titulu na Mastersu u Parizu ove nedelje.

„Prvi deo godine sa svime što se desilo u Australiji osećao sam se izazovno, veoma emotivno, psihički van terena i to je uticalo na moju igru“, rekao je Đoković.

„Pronalazio sam svoj put do željenog nivoa i to se dogodilo pred kraj sezone na šljaci. Vimbldon uvek dođe u pravo vreme u mojoj karijeri. Kada mi treba to ogromno povećanje samopouzdanja i velika titula, Vimbldon je uvek tu.“

Đoković je šest puta osvojio titulu u Parizu, uključujući poslednja dva nastupa 2019. i 2021. godine, i rekao je da mu povratak uvek nosi lepe uspomene.

„Na ovom nivou važno je da imate dobar osećaj na terenu i dobro sećate se da ste došli na mesto gde ste dobro prošli, jer je tenis igra sa dobrim marginama koje odlučuju ko će pobediti u meču. dodao je on.

„Često to kako se osećate mentalno, da li se borite sa svojim demonima iznutra na dobar ili loš način utiče na krajnji rezultat. Ovde sam se uvek osećao dobro.“