Piperović: Opasnost od bjekstva ne može biti osnov za pritvor, pismo Lazovića uručeno sudiji

Piperović: Opasnost od bjekstva ne može biti osnov za pritvor, pismo Lazovića uručeno sudiji

Odbrana bivšeg visokog policijskog fukncionera Zorana Lazovića uložiće večeras žalbu na jedan od dva osnova za određivanje pritvora – opasnost od bjekstva, saopštio je Pobjedi branilac Lazovića, Zoran Piperović.

Podsjećamo, sudija za istragu Goran Šćepanović odredio je sinoć pritvor do 30 dana Lazoviću i bivšem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

“Izjavićemo žalbu večeras zbog tačke opasnost od bjekstva, jer smo sudiji uručili pismo Zorana Lazovića od 12.03. u kome navodi da ima informaciju da će da bude uhapšen i da je na raspolaganju Tužilaštvu”, kazao je Piperović Pobjedi.

U međuvremenu, portal Vijesti je objavio informaciju da pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja vrše pretrese u zgradi nadomak Starog grada u Budvi u kojoj, prema njihovim navodima, stanove imaju članovi porodice uhapšenog Zorana Lazovića.

Piperović, sa druge strane, tvrdi da članovi porodice Lazovića u Budvi nemaju stanove te da je riječ o zgradi u vlasništvu kompanije Bemaks koja određene stanove daje na korišćenje bliskim ljudima i rodbini.

“To je zgrada koja ima recepciju. Ti stanovi su u vlasništvu kompanije Bemaks i oni su namijenjeni za korišćenje isključivo rodbini sa djecom i bliskim prijateljima. Nakon korišćenja tih stanova, ključevi se vraćaju recepciji”, istakao je Piperović za Pobjedu.

Podsjećamo, nekadašnji policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila u zoru. Lazović se tereti da je 3. decembra 2020. godine naložio Katniću da se, na zahtjev Radoja Zvicera, ne pokreće krivični postupak protiv pripadnika kavačke kriminalne organizacije Duška Roganovića, što je sve tražio Petar Lazović koji je bio infiltriran u kriminalnu organizaciju.

Tužilac Šoškić je Katniću stavio na teret i da je – nakon što su elektronski mediji u Crnoj Gori objavili informaciju da je Specijalno državno tužilaštvo arhiviralo predmet – obmanjivao javnost da je okrivljeni Petar Lazović bio na zadatku i da je kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore.

Tvrdi se da je Katnić kontrolisao odluku specijalnog tužioca Čađenovića i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića.