Otovoren rekonstruisani objekat Doma zdravlja Stara Varoš

Otovoren rekonstruisani objekat Doma zdravlja Stara Varoš

Danas je državni sekretar Ministarsta zdravlja Vladimir Obradović i direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić sa saradnicima dao na korišćenje građanima Podgorice rekonstruisani objekat u Domu zdravlja Stara Varoš, Pobrežje.

– Građani su ovom rekonstrukcijom dobili 200 kvadrata modernog i savremeno opremljenog prostora za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koji je bio neophodan za kvalitetno pružanje usluge naši osiguranicima. U istom objektu je obezijeđeno i 200 kvadrata multimedijalne sale i edukativnog centra koji će se koristi u svrhu edukacije i unaprijeđenja znanja medicinskog kadra ,kako ljekara tako i medicinskih tehničara, a obzirom da je Dom zdravlja i nastavna baza Medicinskog fakulteta , bilo je neophodno posjedovati ovakav savremeno tehnološki opremljen prostor – saopštili su iz Doma zdravlja Podgorica.

Kako dodaju, u istom objektu preseljena je i Uprava Doma zdravlja.

– Menadžment je dobio obećanje od izvođača radova , da će uskoro, najkasnije za mjesec dana takođe biti predat na korišćenje rekonstruisani objekat Nova Varoš, gdje je obezbijeđeno 750 kvadrata prostora, predviđenog za savremenu, moderno premeljenu biohemijsku laboratoriju, Centar za prvenciju – savjetovalište za mlade, populaciono savjetovalište (za dijabetes, osteporozu , prevenciju kradivaskularnih bolesti i alergologiju) , reproduktivno zdravlje kao i četri ambulante za Izabrane ljekare za odrasle – kazali su iz ove zdravstvene ustanove.

Oba objekta su finansirana iz kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore i doprinijeće unaprijeđnju pružanja zdrvstvene zaštite građanima Podgorice na primarnom nivou, što, kako navode iz ove ustanove, oni svakako i zaslužuju.

– Nakon konstruktivnih razgovora menadžmenta doma zdravlja i Glavnog grada Podgorice , dogovoreno je ustupanje 1000m2 prostor u planiranom multifunkcionalnom objektu u Zagoriču za potrebe Doma zdravlja Glavnog grada tj. građane Zagoriča i Zlatice. Vjerujemo da će izgradnja navedenog objekta biti u planirom vremenskom intervalu i zahvaljujemo se građanima Zagoriča na razumijevanju i strpljenju – navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da će menadžment Doma zdravlja i dalje raditi na unaprijeđenju zdravstvene zaštite građna Glavnog grada kao i na poboljšanju uslova rada zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica.

izvor Pobjeda