Opština Herceg Novi: Početak gradnje autobuske stanice u Igalu u toku narednog mjeseca

Opština Herceg Novi: Početak gradnje autobuske stanice u Igalu u toku narednog mjeseca

Opština Herceg Novi je saopštila da će projekat izgradnje nove autobuske stanice u Igalu, na koju građani te opštine čekaju godinama, početi narednog mjeseca.

„Po završetku svih administrativnih formalnosti, odnosno tokom maja, kompanija „Entext“ će početi sa radovima na izgradnji autobuske stanice. Radi se o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata od značaja ne samo za građane Herceg Novog, već i za sve goste našeg grada“, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

U saopštenju se ističe da će radovi na izgradnji stanice sa pratećim sadržajima biće izvedeni prema projektu Agencije za izgradnju i razvoj grada, dok su sredstva opredijeljena kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom između Opštine Herceg Novi i Uprave javnih radova, sada Uprave za kapitalne projekte.

„Ova investicija podrazumijevaće izgradnju objekta autobuske stanice i staničnog trga sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom, na parceli u neposrednoj blizini Jadranske magistrale“, kazali su iz Opštine Herceg Novi.

Dodaju da je objekat autobuske stanice projektovan kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od objekata u zoni autobuske stanice, autobuskog prostora i perona, kao i zone staničnog trga.

„U toku je i tenderski postupak za izvođača radova na izgradnji pristupne saobraćajnice za autobusku stanicu. S obzirom da je vrijednost ovog projekta iznosi oko 660 hiljada eura, ukupna vrijednost radova na izgradnji kompleksa autobuske stanice i pristupne saobraćajnice iznosiće gotovo 5,4 miliona eura“, ističe se u saopštenju.

„Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za odabir izvođača radova potpisao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, a vrijednost ovog projekta iznosi 4,7 miliona eura, bez PDV -a“, zaključuje se u saopštenju.