Nadal je pobjedio Gaskea na US Openu u borbi za plasman u četvrto kolo

Nadal je pobjedio Gaskea na US Openu u borbi za plasman u četvrto kolo

Rafa Nadal je u subotu ubacio starog neprijatelja Rišara Gaskea u napad na Flušing Medouz, pregazivši Francuza sa 6-0 6-1 7-5 da bi se lakše plasirao u četvrto kolo Ju-Es opena.

Poraz od Nadala nije ništa novo za Gaskea koji sada ima 0-18 protiv Španca, ali retko kada je Francuz tokom godina apsorbovao takve batine.

Nadal je uvek favorit u Njujorku, ali dominacija drugog nosioca je bila takva da je čak i publika na stadionu Arthur Ashe pokušala da podigne Gaskeov duh jer je zaostao sa 6-0 3-0.

Kada je Gaske konačno održao servis u 10. gemu, publika je snažno urlala dok je 36-godišnji francuski veteran trijumfalno podigao ruke u vazduh.

Poraz je, međutim, brzo nastavljen, a Nadal je pobedio u narednih pet gemova i preuzeo drugi set i poveo sa 2-0 u trećem.

U tom trenutku Nadal je skinuo nogu sa gasa i kada je Gaske razbio 22-strukog pobednika grend slemova i izjednačio treći set na 2-2, to mu je donelo ovacije.

Bilo je potrebno nekoliko gemova da se Nadal vrati u pogon, ali ishod nije bio pod sumnjom, Španac je prikupio svoj sedmi brejk u meču i povećao rezultat od 6-5, a zatim hladno držao servis za ubedljivu pobedu.

Sledeća za Nadala je američka nada Frensis Tiafo koja je napredovala sa 7-6(7) 6-4 6-4 nad Argentincem 14. nosiocem Dijegom Švarcmanom.