Naši pomorci koji su povređeni na brodu kod Francuske, stabilno, ali i dalje u životnoj opasnosti

Naši pomorci koji su povređeni na brodu kod Francuske, stabilno, ali i dalje u životnoj opasnosti

Crnogorski pomorci iz Kotora, koji su prošle sedmice povrijeđeni na brodu u blizini Francuske, stabilno su, ali i dalje u životnoj opasnosti. Njihov kolega iz Bara u dobrom je zdravstvenom stanju i njegov život nije ugrožen, saznaje RTCG. U petak je jedan od pomoraca prebačen u Lion, na specijalizovanu kliniku za opekotine, jednu od najboljih i najvećih u Evropi. Tamo se, kako saznajemo, radi specijalizovani tretman za regeneraciju kože u saradnji sa američkim stručnjacima.

Drugi Kotoranin ostaje u Tulonu, u vojnoj bolnici „Sveta Ana“.

– Njegova situacija je nešto bolja jer je zahvaćen drugačiji dio kože i lakše se rade zahvati, ali je za obojicu situacija i dalje veoma zabrinjavajuća i teška -saopšteno je Portalu RTCG iz porodice jednog od povrijeđenih pomoraca.

Tretman trećeg pomorca, koji je iz Bara, biće kraći, ali će tek nakon mjesec dana biti moguć premještaj u Crnu Goru.

Na brodu je, kako saznajemo, bilo još crnogorskih državljana, koji nijesu povrijeđeni u eksploziji.Porodica je svakodnevno u kontaktu sa upravom bolnice i ljekarima, a posebnu zahvalnost iskazuju Ambasadi Crne Gore u Francuskoj, koja takođe prati stanje povrijeđenih mladića. Kompanija, kako navode, u mjeri svojih mogućnosti pruža podršku.Ambasador Crne Gore u Francuskoj Ivan Ivanišević posjetio je povrijeđene pomorce, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Oni su kazali da je Ivanišević u stalnom kontaktu sa porodicama povrijeđenih pomoraca, upravama bolnica u Tulonu i Lionu, kao i sa odgovornim ljekarskim timovima.

Podsjećamo, 21. juna je u mašinskom odjeljenjubroda „MSC Rachele“ došlo do eksplozije, koja je izazvala požar na brodu.