Na Skadarskom jezeru od sad air boats umesto čamaca koji su do sad korišćeni

Na Skadarskom jezeru od sad air boats umesto čamaca koji su do sad korišćeni

Čamci koje smo do sada gledali kako probijaju prepreke u močvarama Floride sada su na Skadarskom jezeru. Koristiće ih granična policija Crne Gore u borbi protiv prekograničnog kriminala, krivolova ili u akcijama spašavanja. To je donacija Sjedinjenih Država vrijedna oko 150 hiljada eura.

Kako prenosi RTCG, Air boat kida sve pred sobom. Tamo gdje drugi čamci i gliseri ne mogu da prođu takozvani vazdušni čamac proleti. Kažu, biće pravi predator za krijumčare  krivolovce na jezeru.

I američki instruktori su sigurni da plovila predaju u dobre ruke. Smatraju da  je teren Skadarskog jezera izazovan za ono što ovi čamci mogu podnijeti, ali da su naši službenici kroz lijepo druženje ali i ozbiljan rad savladali sve što se od njih očekuje.

Donirana su dva vozila, obučeno 13 službenika a sve to koštalo je građane Sjedinjenih država 150 000 eura. Kao saveznici i vojno i diplomatski, jaka Crna Gora znači i jak region ali i Evropa, pa se ovdje neće zaustaviti saradnja.

Krivolovci i krijumčari ovim plovilima neće moći da pobjegnu, pa zbog toga iz Uprave policije obećavaju da će rezultati modernizovanja tehničkih sredstava vrlo brzo biti vidljivi.