Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje napad na doktorku Purliju

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje napad na doktorku Purliju

Kako prenosi Pobjeda, Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, pa i nedavni napad na doktorku Branku Purliju iz Doma zdravlja Bar – saopšteno je iz ovog resora.

Za nedolično ponašanje pojedinaca, kako su istakli, „ne postoje izgovori, niti smije postojati namjera da se relativizuju ovako neprimjereni postupci“.Nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih građana. Očekujemo da će nadležne institucije i u konkretnom slučaju, ali i generalno preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore – rekli su iz Ministarstva zdravlja.
Dodaju da će se „kategorično i odlučno boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu“.Ali u toj borbi nam je neophodna pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga ili bilo kojih učesnika drustvenog života. Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana – poručili su iz Ministarstva zdravlja.