Menadžer Argentine apeluje na igrače da se uzdignu nakon zapanjujućeg poraza

Menadžer Argentine apeluje na igrače da se uzdignu nakon zapanjujućeg poraza

Argentinski menadžer Lionel Skaloni rekao je da njegovi igrači moraju da se preokrenu i očekuju svoje sledeće mečeve nakon poraza od Saudijske Arabije sa 2:1 na otvaranju Svijetskog prvenstva u Kataru, što je jedan od najvećih preokreta u istoriji turnira.

Saudijska Arabija, drugi najslabije rangirani tim na turniru posle Gane, pobjedila je u utorak favorita južnoameričke grupe u spektakularnom povratku u drugom poluvrijemenu koji je šokirao fudbalske navijače širom svijeta.

Delujući smireno na konferenciji za novinare posle meča uprkos teškom porazu, Skaloni je rekao da će tim analizirati svoje nedostatke uoči sledećih mečeva Grupe C protiv Meksika i Poljske.

„Danas je tužan dan, ali kao što uvek kažemo, podignite se i nastavite dalje“, rekao je on.

„Važili smo se za favorite prije meča, ali na Svjetskom prvenstvu ovakve stvari mogu da se dese. Moramo da radimo na stvarima koje nisu dobro funkcionisale.“

Skaloni je pohvalio saudijsku odbranu što je igrala visoko i uhvatila ofsajd Argentine na tri poništena gola u prvom poluvrijemenu.

On je rekao da je saudijsko izjednačenje Saleha Al-Šehrija u 48. minutu kojim je poništen penal kapitena Lionela Mesija u prvom poluvrijemenu postavio osnovu za njihov poraz.

Mislim da je prvo poluvrijeme bilo naše, ali jedan gol može da promjeni sve“, rekao je Skaloni.

Mesi, koji je igrao na svom petom Svjetskom prvenstvu sa 35 godina, opisao je poraz kao „veoma težak udarac“ za Argentinu, koja je do tada imala niz od 36 utakmica bez poraza.

„Nismo očekivali da ćemo početi na ovaj način“, rekao je on. „Moramo da se pripremimo za ono što dolazi. Moramo da pobedimo ili pobedimo, a to zavisi od nas. Moramo da se vratimo na osnovu onoga što jesmo.“