Komore za mučenje pronađene u nekoliko naselja Harkovske oblasti

Komore za mučenje pronađene u nekoliko naselja Harkovske oblasti

Pripadnici reda otkrili su mučilišta u nekoliko naselja Harkovske oblasti, gde su Rusi držali ljude u apsolutno nehumanim uslovima.

„Na teritoriji nekoliko naselja Harkovske oblasti otkrili smo, uz pomoć lokalnog stanovništva, mučilišta u kojima su naši sugrađani i stranci držani u apsolutno nehumanim uslovima. Konkretno, tu su bili građani jedne od azijskih zemalja. , stranih studenata, koji su pokušali da odu na teritoriju pod kontrolom Vlade Ukrajine“, rekao je prvi zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Jevgenij Jenjin u intervjuu za Radio NV, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, ruska vojska je zaustavila te strance, protivzakonito ih pritvorila i podvrgla mučenju.

Ukrajinski policajci sada pažljivo dokumentuju sve ove tragove ruskih ratnih zločina.

„Na osnovu iskustva iz Buče, veoma dobro razumemo da se najgnusniji zločini mogu razotkriti tek vremenom. Već smo videli neka ekshumirana tela ne samo sa znacima nasilne smrti, već i mučenja – odsečenih ušiju i tako dalje. „Ovo je samo početak“, rekao je on.

Kako je saopšteno, 13. septembra policija je obavestila da su Rusi postavili zatvor u podrumu policijske uprave u Balakliji gde su mučili lokalno stanovništvo tokom okupacije.