Inžinjer u CEDIS-u izgubio radno mjesto zbog dopisa Sindikatu

Inžinjer u CEDIS-u izgubio radno mjesto zbog dopisa Sindikatu

Sindikalni predstavnik i inžinjer u CEDIS Nikola Šoć dobio je otkaz prevashodno iz osvete što sistematizacija, koju je osmislio izvršni direktor Vladimir Čađenović iz Demokrata, zbog pritiska javnosti, Vlade i Sindikata nije prošla na Odboru direktora,piše Pobjeda.

Šoć je početkom jula, nakon što je postalo jasno da menadžment ne poštuje stavove Vlade o obustavi daljeg masovnog zapošljavanja, obavijestio Sindikat da izvršni direktor daje instrukcije da se nastavi rad na sistematizaciji.

„Zadužuju se članovi menadžmenta s obzirom na to da prijedlog novog pravilnika nije raspravljan na sjednici Odbora direktora zbog intenzivnog neadekvatnog medijskog izvještavanja – da izvrše analizu radno-pravnog statusa zaposlenih na određeno vrijeme kao i zaposlenih posredstvom Agencije za privremeno ustupanje zaposlenih, te da daju eventualne sugestije i prijedloge u pravcu rješavanja njihovog daljeg radnog statusa, a sve u skladu sa realnim potrebama rada procijenjenim na nivou organizacionih jedinica tog društva“ – citirao je u dopisu Jovanović zaključke Kolegijuma.

Nakon teksta u Pobjedi od 2. jula i usljed pritisaka pojedinih ministara, ali i tužilaštva, Čađenović je odustao od usvajanja sistematizacije na Odboru direktora ali i targetirao Šoća kao odgovornog što je sporni mejl dospio u medije. Rješenje o otkazu je osveta jer sistematizacija koja predviđa masovno zapošljavanje nije sprovedena, upravo zbog teksta u Pobjedi i taj dokument mu je lično uručio Čađenović