Nadal u prvom kolu US opena pobjedio 21-godišnjeg Hidžikatu

Nadal u prvom kolu US opena pobjedio 21-godišnjeg Hidžikatu

Drugi nosilac Rafael Nadal pobjedio je rani strah i porazio 21-godišnjeg Australijanca Rinkija Hidžikate 4-6 6-2 6-3 6-3 u utorak u svom prvom nastupu na Otvorenom prvenstvu SAD poslije pobjeda u 2019.

Igrajući tek u svom drugom meču nakon što se povukao sa Vimbldona zbog povrede abdomena, Španac je spekulisao da li je spreman da se bori protiv Njujorka i činilo se da je potvrdio te strahove dok se mučio na uzvratu u prvom setu.

Hijikata je neverovatno slomio 22-strukog glavnog pobjednika oštrim udarcem iznad glave u sedmoj utakmici svog gren slem debija, ali je Golijat bio taj koji je dobio zamah nad Davidom pod jarkim svetlima stadiona Artur Eš, dok je borac Nadal jurio kroz prvu tri gema drugog seta.

Nadal se popravio praktično u svakom pogledu kako se protivnikova forma pogoršavala, ispustivši samo jedan od poena za prvi servis uz nekoliko grešaka, pošto je Hijikata napravio desetak neiznuđenih grešaka i izgubio svoj servis u finalnom gemu.

Napredujući na poznatoj teritoriji, četvorostruki pobednik Flushing Meadovsa Nadal se nikada nije suočio sa brejkom u trećem setu i slomio je Hijikatu do ljubavi u petom gemu finalnog seta pre nego što se oporavio od 0-40 u osmom i održao sopstveni servis.

Hijikata je razularenoj publici Njujorka dao poslednje uzbuđenje pošto je odbranio četiri meč lopte u devetoj pre nego što je podlegao Nadalovom zlobnom forhend vineru.

„Dugo sam čekao – neko vreme sam mislio da možda neću moći da se vratim“, rekao je Nadal u intervjuu na terenu posle meča. „Noćne sesije ovde u Njujorku su bez sumnje najbolje.