Bob Li, osnivač aplikacije Cash i izvršni direktor MobileCoin, ubijen je u 43

Bob Li, osnivač aplikacije Cash i izvršni direktor MobileCoin, ubijen je u 43

Bob Li, tehnološki izvršni direktor koji je kreirao aplikaciju Cash i trenutno je bio glavni direktor proizvoda kompanije MobileCoin, smrtno je izboden u San Francisku rano u utorak, prema platformi za kriptovalute i policiji.

Policijska uprava San Franciska saopštila je u saopštenju za javnost da su policajci odgovorili na prijavu uboda nožem u glavnoj ulici u utorak u 2.35 sati i pronašli 43-godišnjeg muškarca koji je imao očigledne ubodne rane. Žrtva je preminula u bolnici.

Policija nije identifikovala žrtvu, ali je MobileCoin potvrdio Lijevu smrt u odgovoru na imejl od Asošijejted presa u sredu.

„Naš dragi prijatelj i kolega, Bob Li, preminuo je juče u 43. godini, preživeo ga porodica puna ljubavi i kolekcija bliskih prijatelja i saradnika“, rekao je izvršni direktor kompanije MobileCoin Džoš Goldbard u izjavi.

Li je „napravljen za novi svet“, napisao je Goldbard.

„Od velikog doprinosa Android-u u Google-u, do toga da je bio prvi tehnički direktor Skuare-a, u to vreme kreirajući CashApp i radeći sa nama ovde u Mobilecoin-u, Bob je sigurno imao uticaj koji će trajati mnogo duže od njegovog kratkog vremena na zemlji“, rekao je on .

Li je došao u MobileCoin kao investitor i savetnik u ranoj fazi, a zatim je postao direktor proizvoda i pomogao u pokretanju aplikacije Mobi, rekao je Goldbard. Li je bio glavni tehnološki službenik u kompaniji za digitalna plaćanja Skuare 2013. godine kada je pokrenula aplikaciju za transfer novca koja je sada poznata kao Cash App.

U saopštenju policije nisu navedeni detalji o okolnostima uboda nožem. Pozivi i mejlovi upućeni kancelariji za odnose sa medijima nisu odmah vraćeni u sredu rano ujutru.