Bilčik: Crna Gora ima istorijsku šansu za napredak ka EU

Bilčik: Crna Gora ima istorijsku šansu za napredak ka EU

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore Vladimir Bilčik je ocijenio da je važno da u EU dobiju argumente koji će Crnu Goru vratiti na mapu zemlje koja prednjači u integracijama.

Stalna ocjena i realnost u Briselu i Evropskoj Uniji je da Crna Gora ima istorijsku šansu da napravi napredak prema EU, ocijenio je kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore Vladimir Bilčik.

Bilčik se u Bratislavi sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i poručio da je moguće napraviti napredak prema EU.

On je naglasio da su ključne odluke sada u rukama Podgorice uz iskazano opredjeljenje EU da pomogne kako bi stvari krenule naprijed i svi ispunili svoje zadatke, i u Crnoj Gori, i u Evropi.

U saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore se navodi da je Đukanović iskazao zadovoljstvo nastavkom frekventnog dijaloga koji je „koristan i za Crnu Goru i za njene evropske aspiracije“.

Takođe se zahvalio Bilčiku za pažnju koju Evropski parlament poklanja Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu i informisao ga, kako se navodi, o ključnim prioritetima novoformirane vlade, deblokadi pregovaračkog procesa i stabilizaciji povjerenja investitora.