Avion se srušio na prenosni toranj

Avion se srušio na prenosni toranj

Mali avion sa dvoje ljudi srušio se u prenosni toranj, što je u nedelju uveče izazvalo opsežne nestanke struje u Getersburgu u Merilendu.

Vlasti su uspele da kontaktiraju pilota i putnika aviona, potvrdivši da su obojica živi nakon incidenta koji se dogodio oko 18.15 po lokalnom vrijemenu.

Policija je zatvorila područje i pozvala stanovnike da se drže podalje, upozoravajući da su neke žice još uvijek pod naponom. Otprilike sat vremena kasnije, spasioci su još radili na spasavanju dvoje ljudi, koji su bili zaglavljeni u električnim vodovima, viseći oko 30 metara (100 stopa) u vazduhu.

„Imamo čoveka u kontaktu sa njima, čini se da su u ovom trenutku dobro. Međutim, oni su u veoma nesigurnoj situaciji zbog činjenice da vise oko 100 stopa i da je sve još pod naponom“, rekao je portparol vatrogasne i spasilačke službe okruga Montgomeri, Pete Piringer, u video snimku koji je snimio na licu mjesta.

Incident je ostavio desetine hiljada domova bez struje širom sjevernih delova okruga Montgomeri, saopštila je elektroprivredna kompanija Potomak.

„Potvrdili smo da je privatni avion došao u kontakt sa dalekovodima kompanije Pepco u okrugu Montgomeri, što je dovelo do prekida rada za oko 85.000 kupaca“, objavila je kompanija na Tviteru.

„Čekamo dozvolu za mesto događaja pre nego što ekipe mogu da počnu da rade na stabilizaciji električne infrastrukture i da počnu da obnavljaju uslugu“, dodaje se.