Ronaldo je odbio da uđe kao zamjena za Junajted, kaže Ten Hag

Ronaldo je odbio da uđe kao zamjena za Junajted, kaže Ten Hag

Kristijano Ronaldo odbio je da uđe kao zamjena za Mančester junajted u pobjedi nad Totenhemom od 2:0 u Premijer ligi, rekao je u petak menadžer Junajteda Erik ten Hag.

Ronaldo se uputio u svlačionicu prije poslednjeg zvižduka utakmice u sredu na Old Trafordu u znak neslaganja i od tada je izostavljen iz Junajtedovog tima za put da igra sa Čelsijem u subotu.

Ten Hag je u petak razgovarao sa Ronaldom i rekao da portugalski napadač „ostaje važan dio tima“.

Međutim, Ten Hag je rekao da Ronaldo mora da bude disciplinovan zbog kulture u timu, pošto je već kritikovao igrača i neke od njegovih saigrača zbog napuštanja predsezonske prijateljske utakmice protiv Rajo Valjekana početkom jula.

„Moram da postavim standarde i vrijednosti i da ih kontrolišem“, rekao je Ten Hag.

„Postavio sam upozorenje na početku sezone, a sledeći put će biti posledica. Inače, kada živite zajedno, kada igrate zajedno – a fudbal je timski sport – morate da ispunite određene standarde i ja to moram da kontrolišem.

37-godišnji Ronaldo javio se na društvenim mrežama u četvrtak kasno da objasni svoje ponašanje na utakmici Totenhema.

„Uvek sam pokušavao da dam primer mladima koji su rasli u svim timovima koje sam predstavljao“, napisao je Ronaldo na Instagramu. „Nažalost, to nije uvek moguće, a ponekad vrućina trenutka (dobije) najbolje od nas.

Ronaldo je u petak trenirao van prvog tima.