Zelenski: Poraz Rusije biće garancija protiv novih agresija

Zelenski: Poraz Rusije biće garancija protiv novih agresija

„Rusija mora da izgubi na bojnom polju, u ekonomiji, u međunarodnim odnosima i u svojim pokušajima da zamijeni istorijsku istinu nekim imperijalnim mitovima. Kremlj gubi u nastojanjima da duhovno porobi naš narod. Poraz Rusije u punom obimu biće pouzdana garancija protiv novih agresija i kriza“, rekao je u poslednjem obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Napomenuo je da je vlada tokom nedelje donela nekoliko važnih odluka, posebno odluku kojom se pojačava proizvodnja dronova. Ove godine će biti izdvojeno najmanje 20 milijardi UAH za kupovinu dronova za ukrajinske trupe.

„I to nije granica“, rekao je Zelenski.

„Postoje i nove odluke koje se tiču rekonstrukcije. Raspon potreba je širok. Gde god sam bio u radnim posjetama ove nedelje, zahtijevajući značajna sredstva. Naći ćemo ove resurse. Hersonska oblast, Harkovska oblast, Donjecka oblast i svaki drugi region pogođen neprijateljstvima vratiće se normalnom životu“, rekao je Zelenski.

On je pomenuo i saradnju sa Međunarodnim krivičnim sudom. Ove nedelje je potpisan sporazum o otvaranju kancelarije Međunarodnog krivičnog suda u zemlji.

Ukrajina čini sve što je moguće kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou kako bi ruske ratne zločince pozvala na odgovornost za svaki napad na Ukrajinu i ukrajinski narod.

„Naravno, zahvaljujem se svakom našem vojniku, svima koji su trenutno u borbi, svima koji brane naše položaje, brane našu granicu, na tome što Ukrajina i ove nedelje jača. Od Bahmuta do Hersonske oblasti, od Avdijevke do Harkovske oblasti… Hvala svima koji se bore protiv neprijatelja, koji spasavaju naše vojnike posle ranjavanja, koji obučavaju naše vojnike i koji snabdevaju sve što je potrebno za odbranu Ukrajine! Kada svaki dan našoj državi daje rezultat, svaki takav dan čini rat kraćim, a našu pobedu bližom“, rekao je Zelenski.