Najmanje 4 osobe poginule u ruskom napadu u istočnoj Ukrajini

Najmanje 4 osobe poginule u ruskom napadu u istočnoj Ukrajini

Ruske trupe su u posljednja 24 sata pucale na 32 lokaliteta u oblastima Luganska i Donjecka, pri čemu su najmanje četiri osobe poginule, a 13 je ranjeno.

„Najmanje četiri civila su poginula, 13 ljudi je povrijeđeno. Informacije o žrtvama se razjašnjavaju“, objavila je Operativna grupa združenih snaga na Facebooku, prenosi Ukrinform.

Izvještava se da su ruske snage uništile i oštetile 81 civilni objekat, uključujući 75 stambenih zgrada, metaloprerađivačku radionicu fabrike Energomashspetsstal i kućnu zgradu Novokramatorske mašinske fabrike u Kramatorsku, radnju kontrolnih i mjernih uređaja i automatike AZOT-a, preduzeće u Sivierodenotesku, garaže poljoprivrednog preduzeća Ilius u Khromoveu, dečiji kamp Vohnyk i javno komunalno preduzeće u Bakhmutu.

Pirotehničari su otkrili i neutralisali 63 eksplozivne naprave u okrugima Kramatorsk, Bakhmut, Pokrovske, Volnovakha u Donjeckoj oblasti.

Prema podacima Operativne grupe združenih snaga, spasioci su u protekla 24 sata iz zone borbenih dejstava evakuisali 544 osobe.