Broj poginulih u raketnim udarima u Harkovu porastao na 21

Broj poginulih u raketnim udarima u Harkovu porastao na 21

U Harkovu je broj poginulih u ruskim raketnim udarima na stambenu zgradu i spavaonicu 17. i 18. avgusta porastao na 21. Dmitro Čubenko, portparol harkovskog regionalnog tužilaštva, rekao je dopisniku Ukrinforma.

„U zgradi u Saltivskom okrugu već je prijavljeno 16 mrtvih. Spasioci su pronašli telo 50-godišnje žene. Pronađeno je poslednje telo, verovatno muškarca. U toku je utvrđivanje. U Slobodskom okrugu , operacije potrage i spasavanja su završene. Konačna cifra je pet mrtvih“, rekao je Čubenko.

Kako je saopšteno, oko 21:20 17. avgusta ruska raketa Iskander pogodila je trospratnu stambenu zgradu u Saltivskom okrugu u Harkovu. Štrajk je potpuno uništio zgradu i izazvao veliki požar.

Oko 05:00 časova 18. avgusta ruska vojska je izvela raketni udar na Slobidski okrug. Dve rakete S-300 pogodile su tramvajsko skladište, oštetivši radionicu i spavaonicu.

Od večeri 18. avgusta, prijavljeno je da je ubijeno 17 osoba, uključujući i dijete. Više od 40 ljudi je povređeno.

Ujutro 18. avgusta, Rusija je takođe izvela raketni udar na grad Krasnograd, pri čemu su dvije osobe poginule, a tri su povređene. Granatiranje je uništilo privatne stambene kuće i oštetilo još 10 objekata.

Harkov je 19. avgusta proglasio dan žalosti za poginulim ruskim raketnim udarima.