Borbe su u toku u pravcu Avdiivka, Bakhmut

Borbe su u toku u pravcu Avdiivka, Bakhmut

Borbe se vode u nekoliko pravaca na Donjeckoj osovini. Navodi se u najnovijem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine od 19. avgusta, objavljenom na Fejsbuku.

Nema promijena u pravcima Volin, Polissa i Siverski. Neprijatelj je artiljerijom granatirao selo Pavlivka, Sumska oblast.

U pravcu Harkova, Rusija je otvorila vatru iz tenkova, cijevne i raketne artiljerije na lokalitete Harkova, Čuhujeva, Zoločiva, Protopopivke, Sosnivke, Korobočkine, Šestakove, Milove, Duvanke, Husarivka i Pruđanka.

Ruska vojska je izvršila udare iz aviona i helikoptera u blizini Javirske, Starog Saltiva, Lebjaže i Zalimana.

U pravcu Slavjanska su otvorili vatru iz artiljerije kod Dibrivna, Dovhenkea, Virnopilja, Sulihivke, Čepilja, Mazanivke i Bogorodične.

Rusija je pokušala da napadne pravce Barabašivka – Karnauhivka, Sulihivka – Dibrivne, Sulihivka – Nova Dmitrivka.

U pravcu Kramatorska, granatiranje je zabeleženo kod Siverska, Rozdolivke, Hrihorivke, Sidorova i Prišiba.

U pravcu Bahmuta, otvorena je vatra iz tenkova, cevne i raketne artiljerije na lokalitete Bahmut, Soledar, Berestove, Vesele, Zaitseve, Jakovlivka, Kodema, Spirne, Ivano-Darjevka, Bilohorivka i Zalizne. Okupatori su jurišnicima napali područje Soledara.

Rusija je krenula u ofanzivu na pravcima Spirne – Viimka, Strijapivka – Soledar, Volodimirovka – Soledar, Klinove – Bahmut, Veršina – Kodema. Ruske jedinice nisu imale uspjeha na naznačenim pravcima i povukle su se.

Borbe se nastavljaju na pravcu Pokrovske – Bahmutske.

U pravcu Avdijevke zabeleženo je artiljerijsko granatiranje u blizini Avdijevke, Marinke, Krasnohorivka, Piskog, Opitne, Pervomajske, Nevelske, Novobahmutivke i Netajlove. Ruska vojska je izvela vazdušne udare kod Marinke, Novomihajlivka i Pavlivka.

Osvajači napadaju pravac Lozove – Pervomajske, neprijateljstva se nastavljaju.

U pravcu Novopavlovska, pod vatrom su se našli lokaliteti Pavlivka, Volodimirovka, Velika Novosilka, Vuhledar, Novomihajlivka, Prečistivka i Zolota Niva.

U pravcu Zaporožja, korišćeni su  tenkovi i artiljeriju kod Ševčenka, Čarivna, Preobraženke, Zalizničnog, Huljajpolja, Novosilke, Stepove, Vremivke i Dorožnjanke.

U pravcu južnog Buha, Rusija je nastavila granatiranje ukrajinskih položaja iz tenkova, cevne i raketne artiljerije duž linije kontakta, izveo vazdušni udar na rejon Nikolajevske.

U Crnom i Azovskom moru u pripravnosti su tri nosača krstarećih raketa Kalibr.