U Londonu su osuđena dva dječaka zbog pokušaja krađe sudijskog motocikla direktno iz zgrade suda

U Londonu su osuđena dva dječaka zbog pokušaja krađe sudijskog motocikla direktno iz zgrade suda

Sud u londonskom okrugu Vud Grin osudio je u petak dvojicu dečaka od 18 i 19 godina jer su pokušali da ukradu motocikl sudiji drugog suda u britanskoj prestonici samo iz njegovih prostorija, saopštava londonska policija, kako piše „Evropska istina”.

Prema spisima predmeta, u aprilu 2021. godine, tada 17-godišnji Šej Holis i 18-godišnji Deon-Dre Rodžers-Baret, u pratnji još jednog osumnjičenog, uvezli su se u krug suda Sneresbruk na dva mopeda.

Momci su naišli na motocikl BMV vredan 15.000 funti i odlučili da ga ukradu. Kada je sudski čuvar pokušao da ih zaustavi, Holis je izvukao mačetu i počeo da im preti. U zgradu je utrčao obezbjeđenje, a momci su počeli da guraju motocikl.

Do tada je sudsko obezbjeđenje zatvorilo ulazne kapije, pa su lopovi bacili motor na zemlju, nanevši štetu od nekoliko hiljada funti, ostavivši za sobom mopede, kacige, motornu testeru i mačete, prije nego što su se popeli preko ograde i pobjegli peške. .

Jedan osumnjičeni, Rodžers-Baret, odmah je identifikovan jer je na njega registrovan jedan od napuštenih mopeda. Pored toga, on je sam pozvao policiju sat i po nakon pokušaja krađe i izjavio da je navodno on sam taj koji je opljačkan, oduzevši mu moped i kacigu.

Ostali predmeti pronađeni u zgradi suda povezani su sa Holisom. Pored toga, istražitelji su uspeli da dokažu da su se on i Rodžers-Baret poznavali prije pokušaja otmice. U maju 2021. su uhapšeni i privedeni.

Rodžers-Baret je bio u zatvoru na 21 mesec, suspendovan na 18 meseci i naređeno mu je da završi 25-dnevni kurs rehabilitacije, da nosi elektronsku narukvicu tri mjeseca i plati odštetu od 500 funti žrtvi.

Holis, koji je priznao krivicu, osuđen je na 18 mjeseci policijskog nadzora, 12 sati društveno korisnog rada i odštetu od 500 funti oštećenom sudiji.