SAD i Japan saglasni su da budu partneri u oblasti napredne vazdušne mobilnosti

SAD i Japan saglasni su da budu partneri u oblasti napredne vazdušne mobilnosti

Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) i Japanski biro za civilno vazduhoplovstvo (JCAB) dogovorili su se da budu partneri u vezi sa naprednom sertifikacijom i operacijama vazdušne mobilnosti, saopštio je u utorak američki regulator.

Dvije zemlje u Tokiju trebale su da potpišu deklaraciju o saradnji u cilju podrške budućem razvoju i eksploataciji aviona i formalizovanju tekućih razgovora o sertifikaciji i validaciji novih aviona, proizvodnji, plovidbenosti, operacijama i licenciranju osoblja.

Najava dolazi dok se kompanije širom sveta utrkuju da razviju i na kraju dobiju regulatorno odobrenje za postavljanje vazdušnih taksija poznatih električnih aviona za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL).

„FAA i JCAB uživaju dug i jak radni odnos, koji će se proširiti i na ovu novu eru avijacije“, rekao je vršilac dužnosti administratora FAA Bili Nolen u izjavi. „Bliska saradnja sa našim međunarodnim partnerima je ključna za uspešan i bezbedan integrišući ove nove tehnologije.”

Najava je usledila nakon najavljenih partnerstava FAA sa Ujedinjenim Kraljevstvom, Kanadom, Australijom i Novim Zelandom u mreži nacionalnih vazduhoplovnih vlasti u cilju usklađivanja planova sertifikacije i integracije.

eVTOL avion za urbanu vazdušnu mobilnost na malim visinama izazvao je veliko interesovanje širom sveta pošto su brojne eVTOL kompanije izašle na tržište.

Prošle nedjelje, Delta Air Lines (DAL.N) je saopštila da je uložila 60 miliona dolara u startap avio taksi Jobi Aviation (JOBI.N) za udeo od 2 odsto, u partnerstvu koje u početku planira da ponudi putnicima avio-taksi prevoz do i sa aerodroma u Njujorku i Los Anđelesu.

Avio-kompanije i drugi gledaju na razvoj transportnih usluga koristeći avione na baterije koji mogu da polete i slete vertikalno da prevoze putnike do aerodroma ili na kratka putovanja između gradova, omogućavajući im da prevaziđu saobraćaj.

Jobi je u maju dobio sertifikat avio-prevoznika po Delu 135 od FAA, ali pre nego što počne sa servisom biće potrebna dodatna regulatorna odobrenja za svoje eVTOL avione, kao i za izgradnju aerodromske infrastrukture i takozvanih „Vertiportova“ u naseljima za polijetanje i sletanje. . Nada se da će dobiti odobrenje za početak komercijalnih letova 2024. godine.