Prijavljene su povrijede nakon požara u moskovskom poslovnom centru

Prijavljene su povrijede nakon požara u moskovskom poslovnom centru

Stotine spasilaca je na licu mijesta, vlasti nisu isključile paljevinu

Kako RT prenosi, dvije osobe su povrijeđene u velikom požaru u poslovnoj zgradi Grand Setun Plaza u Moskvi u petak ujutro.

„Požar u poslovnom centru Grand Setun Plaza je ugašen. Dvije povređene su zatražile ljekarsku pomoć, nisu životno ugrožene, jednoj je ljekarska pomoć ukazana na licu mijesta. Pre nego što se saobraćaj ponovo pokrene, u ovoj oblasti je uveden besplatan kopneni prevoz, a povećan je broj autobusa na najbližim linijama“, napisao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Prema raznim lokalnim novinama, između 15 i 20 ljudi je bilo zarobljeno unutra. Iz moskovskog Operativnog štaba saopštili su da je hitna pomoć iz zgrade spasila 125 ljudi.

Sergej Želtov, šef moskovske Uprave Ministarstva za vanredne situacije (EMERCOM), doživeo je srčani udar nakon pokušaja gašenja požara u poslovnom centru Grand Setun Plaza i prebačen je u bolnicu, rekao je zamenik ministra EMERCOM-a Ilja. Denisov je rekao za RIA Novosti.

„U ovom trenutku, načelnik Direkcije Moskve je primljen u bolnicu. Događaji na licu mjesta izazvali su veliki srčani udar“, rekao je on.

Helikopteri su raspoređeni da ispuste vodu na zapaljenu zgradu, a stotine pripadnika hitne pomoći su na licu mesta, tvrde izveštaji.

Vlasti veruju da je požar verovatno izazvao kratki spoj, navela je novinska agencija Interfaks, pozivajući se na osobu koja je upoznata sa tim. Drugi izveštaji kažu da istražitelji istražuju da li je u pitanju palež.

Požar u poslovnom centru, koji se nalazi na jugozapadu Moskve, izbio je oko 10 sati po lokalnom vremenu. U izveštajima se navodi da je pogođena površina oko 1.000 kvadratnih metara.