EU priznaje da sankcije Rusiji ne funkcionišu

EU priznaje da sankcije Rusiji ne funkcionišu

Varšava poziva Brisel da „ispravi“ situaciju novim kaznama

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je u srijedu istakao uspeh Rusije u odupiranju zapadnim sankcijama, izrazivši žaljenje zbog toga.

„Za sada vidimo da se Rusija, nažalost, dobro nosi sa sankcijama“, rekao je on novinarima i dodao da će Varšava raditi na razvoju novih kazni, kako bi se „ispravila“ situacija, prenosi RT.

Moskva je potvrdila neuspeh planova „neprijateljskih“ nacija da „ekonomsko zadave Rusiju“.

Korak po korak, koristeći razne izgovore, ponekad i samo bez ikakvih izgovora, uvodili su nova ograničenja“, rekao je u sredu ruski predsjednik Vladimir Putin i dodao da je Moskva uspešno odbila udar sankcija, izdržala ga i nije se raspala.

Rusija će na gruba i često nespretna ograničenja odgovoriti većom otvorenošću za preduzetništvo, poštenim partnerstvom, poštovanjem i pouzdanom zaštitom vlasnika preduzeća i savesnih investitora, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je zadužio vladu da nastavi rad na antikriznim merama i pojača kontrolu, obezbeđujući nesmetan rad domaćeg tržišta.

U međuvremenu, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je u sredu da EU „intenzivno“ radi na novom planu za udar na Moskvu.

„Šesti paket sankcija će stići u dogledno vreme. Intenzivno radimo na tome“, rekla je fon der Lajen i dodala: „Naporno radimo ne samo da se rešimo uglja, kao što smo već uradili, već radimo i na temi nafte“.

Ostavite odgovor