Bijela kuća kaže da „nije tačno“ da postoji revizija nacionalne bezbjednosti Elona Maska

Bijela kuća kaže da „nije tačno“ da postoji revizija nacionalne bezbjednosti Elona Maska

Izvještaji da su Sjedinjene Države razgovarale o pokretanju revizije nacionalne bezbjednosti nekih poduhvata Elona Maska „nisu tačni“, saopštila je Bela kuća u ponedeljak.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer odbila je da komentariše odnos Bajdenove administracije sa Maskom ili njegove poslovne odnose sa drugim zemljama.

Upitan o prošlonedjeljnom izveštaju Bloomberg Nevs-a u kojem se kaže da zvaničnici Bajdenove administracije raspravljaju o tome da li bi neki od Muskovih poduhvata trebalo da se suoče sa revizijom nacionalne bezbednosti, Žan-Pjer je rekao: „Ti izveštaji nisu tačni… Revizija nacionalne bezbjednosti – to nije tačno. .“

Blumberg je u četvrtak izvestio da američki zvaničnici procenjuju koji su alati, ako ih uopšte postoje, bili dostupni kako bi se vladi SAD omogućilo da neke od Muskovih poduhvata, uključujući SpaceKs-ovu satelitsku mrežu Starlink i njegov ugovor od 44 milijarde dolara za Tvitter Inc (TVTR.N), podvrgne nacionalnom bezbjednosni pregledi.

Prisustvo stranih investitora u Maskovom Tviter ugovoru moglo bi da izazove reviziju od strane Komiteta za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama (CFIUS), izvestio je tada Blumberg.