Radnici obdaništa optuženi da su plašili dete maskom

Radnici obdaništa optuženi da su plašili dete maskom

Četiri osobe povezane sa viralnim video snimkom radnika u kom koriste zastrašujuću masku da uplaše malu decu u obdaništu u Misisipiju suočavaju se sa optužbama za krivično delo zlostavljanja dece, a peta osoba se suočava sa dve prekršajne ​​tačke, kažu vlasti.

Video snimci — jedan snimljen u septembru, a drugi ovog meseca — objavljeni su na društvenim mrežama. Na njima se vidi radnik u dnevnom boravku u Lil’ Blessings Child Care & Learning Centru u Hamiltonu, neinkorporiranoj zajednici na severoistoku Misisipija, kako nosi masku za Noć veštica i viče na decu koja se nisu „očistila“ ili „ponašala dobro“, preneo je Asošijeted pres.

Deca na snimku se mogu videti i čuti kako plaču, a ponekad i beže od zaposlenog koji nosi masku, a drugi zaposleni daje uputstva koja pokazuju koja su se deca ponašala dobro ili loše. Zaposleni u maski povremeno je prikazan kako vrišti nekoliko centimetara od lica dece, pokazao je video.

Šerif okruga Monro Kevin Kruk rekao je u saopštenju za medije da se po četiri žene suočavaju sa tri tačke optužnice za zlostavljanje dece. Peta žena se, kaže, suočava sa optužbama za neprijavljivanje zlostavljanja od strane obaveznog izveštača i za običan napad na maloletnika – oba prekršaja.

Vlasnica vrtića, Šila Sanders, ne suočava se sa optužbama. Ona je rekla da je najmanje četvoro zaposlenih otpušteno nakon što je snimak izašao u javnost.

Kruk je rekao da su se njegova kancelarija, okružni tužilac i okružni tužilac sastali ranije ove nedelje sa roditeljima dece u vezi sa slučajem. U sredu je najmanje jedan skup roditelja potpisao tužbe za krivično delo zlostavljanja dece, rekao je on, dodajući da je sudija u četvrtak izdao naloge za ženama.

Kruk je rekao da svih petorica živi u tom području. Dodao je da se čini da je njihova namera bila da koriste masku za modifikaciju ponašanja.

„Oni ne mogu da koriste telesno kažnjavanje, tako da mislimo da su koristili masku kako bi pokušali da uplaše decu da urade ono što bi trebalo da rade“, rekao je Kruk.

Sierra McCandless, 21; Oci-Anna Kilburn, 28; Dženifer Njuman (25) i Šijen Šelton (28) optužene su po tri tačke optužnice za zlostavljanje dece, navodi se u saopštenju šerifa.

Još jedna žena, Trejsi Hatson, 44, suočava se sa optužbama za neprijavljivanje zlostavljanja od strane obaveznog izveštača i za običan napad na maloletnika – oba prekršaja, dodao je on.

Na saslušanju, kaucija je određena na po 20.000 dolara za McCandlessa i Kilburna i po 15.000 dolara za Nevmana i Sheltona. Informacije o obveznici za Hutsona nisu bile odmah dostupne.

Nije odmah poznato da li neko od optuženih ima advokate koji bi mogli da govore u njihovo ime.

Roditeljka Kejtlin Džonson rekla je za ABC njuz da je bila šokirana nakon što je videla video snimke.

Rekla je da njen dvogodišnji sin i dalje pokazuje znake traume i da ima poteškoća sa spavanjem tokom noći, dodajući na snimku: „To nije šala. I nema čemu da se smejete.“

„Bilo da su nosili ili skinuli masku, njihovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Porastao mi je krvni pritisak. Srce mi je slomilo zbog mog deteta. Bila sam ljuta“, rekla je.

Kruk je za Northeast Mississippi Daili Journal rekao da će optužbe za krivično delo na kraju biti predstavljene velikoj poroti da utvrdi da li ima dovoljno dokaza za formalne optužnice, što bi moglo dovesti do sudskih procesa.

„Šteta što se to dogodilo i evo gde smo. Nadamo se da će ljudi naučiti iz toga“, rekao je Kruk. „To može da razdvoji zajednicu. Svi koji su bili deo toga poznavali su se u nekom obliku ili obliku. Mnogo je emocija sa kojima se treba nositi, a naš posao je da presečemo te emocije, pronađemo činjenice i predstavimo te činjenice.”