Kidnapovana beba, roditelji, ujak pronađeni mrtvi u Kaliforniji

Kidnapovana beba, roditelji, ujak pronađeni mrtvi u Kaliforniji

Djevojčica, njeni roditelji i ujak pronađeni su mrtvi u voćnjaku u centralnoj Kaliforniji dva dana nakon što su kidnapovani pištoljem sa svog posla, saopštila je policija.

„Naši najgori strahovi su potvrđeni“, rekao je šerif okruga Mersed Vern Varnke na konferenciji za novinare u srijedu uveče.

Varnke nije objavio nikakve informacije o tome kako i kada policija veruje da su ubijeni. Rekao je da su žrtve bile blizu jedna drugoj kada ih je pronašao radnik na farmi u udaljenom području.

Sumorna najava usledila je nakon što su vlasti ranije u srijedu objavile snimak nadzora čoveka koji je kidnapovao osmomjesečnog Aroohi Dherija; njena majka Jasleen Kaur, 27; otac Jasdeep Singh, 36; i ujak Amandip Sing, 39, u ponedeljak.

Vlasti su saopštile da ih je odveo osuđeni razbojnik koji je pokušao da se ubije dan nakon otmice. Hesus Salgado, 48, bio je u kritičnom stanju kada je priveden, ali je razgovarao sa policijom, rekao je Varnke.

Nije utvrđen motiv za otmicu, rekao je on.

„Trenutno nema riječi da opišem bes koji osećam i besmislenost ovog incidenta“, rekao je Varnke. „Rekao sam to ranije: postoji posebno mijesto u paklu za ovog tipa.“

Istražitelji, uključujući kriminalističke laboratorijske tehničare iz kalifornijskog ministarstva pravde, obrađivaće mesto zločina tokom noći, rekao je Varnke.

Četiri člana porodice odvedeni su iz svog poslovanja u Mersedu, gradu od 86.000 ljudi oko 200 kilometara jugoistočno od San Franciska u dolini San Hoakin, poljoprivrednom srcu Kalifornije.

Salgadovi rođaci kontaktirali su vlasti i prijavili da im je on priznao da je umešan u otmicu, rekao je Varnke za KFSN-TV u utorak. Salgado je pokušao da sebi oduzme život pre nego što je policija stigla u kuću u obližnjem Atvoteru, i od tada je hospitalizovan.

Napori da se dođe do Salgadove porodice u srijedu su bili neuspešni.

Na snimku objavljenom ranije se vidi kako je osumnjičeni prvo prošao pored imanja pre nego što je razgovarao sa jednim od muškaraca. Kasnije se vidi kako vodi muškarce, kojima su ruke bile vezane na leđima, na zadnje sedište kamioneta Amandeepa Singha. Osumnjičeni se zatim vratio u prikolicu koja je služila kao poslovna kancelarija i izveo Džasdip Sing, koja je nosila svoju bebu u naručju, van i u kamion prije nego što se osumnjičeni potom odvezao.

Članovi porodice rekli su da ništa nije ukradeno od autoprevoznika, ali da su svi njihovi rođaci nosili nakit. Vornke je rekao da je nakon otmice u Atvoteru, oko 9 milja (14 kilometara) severno od Merseda, korišćena bankomat kartica koja je pripadala jednoj od žrtava.

Varnke je rekao da otmičar nije tražio otkupninu. Istražitelji su pokušavali da otkriju motiv ubistava, rekao je šerif. „Imamo celu porodicu zbrisana i zbog čega? Još ne znamo“, rekao je.

Rođaci žrtava su obavešteni o smrti, rekao je šerif.  „Nadamo se da sada mogu da imaju bar neku vrstu zatvaranja“, rekao je Varnke, dodajući: „To nije zatvaranje kojem smo se nadali; to nije zatvaranje kojem su se nadali.“

Članovi porodice su ranije zamolili svakoga ko poseduje prodavnicu ili benzinsku pumpu u tom području da provere svoje nadzorne kamere da li vide osumnjičenog ili nestale. Rekli su da su zabrinuti da beba nije bila hranjena jer porodica nije imala hranu za bebe sa sobom u vreme otmice.

„Molim vas, pomozite nam, javite se, tako da moja porodica dođe kući bezbjedna“, rekao je Sukhdip Sing, brat žrtava, slomljenog glasa.

Salgado je ranije osuđivan za prvostepenu pljačku sa upotrebom vatrenog oružja u okrugu Mersed, kao i za pokušaj lažnog zatvaranja i pokušaj da spreči ili razuveri žrtvu ili svedoka. On je u tom slučaju osuđen na 11 godina državnog zatvora, saopštilo je kalifornijsko odeljenje za popravne kazne i rehabilitaciju.

Iz zatvora je izašao 2015. godine, a tri godine kasnije pušten je iz zatvora. On je takođe osuđen zbog posedovanja kontrolisane supstance, saopštila je popravna agencija.

Istražitelji nisu pronašli vezu između Salgada i porodice kako bi pokazali da su se poznavali prije otmice.

„Za sada, verujemo da je to bilo nasumično“, rekla je zamjenica Aleksandra Briton. „Nemamo dokaza koji bi dokazali suprotno.“

Članovi porodice su rekli za KKSTV-TV da je kancelarija za Unison Trucking Inc., porodičnu firmu, otvorena samo nedelju dana ranije.

„Moj muž je veoma mirna i smirena osoba. Nemamo pojma zašto su ih kidnapovali“, rekla je Jaspreet Kaur, supruga kidnapovanog strica.

Šerif je rekao da detektivi veruju da je kidnaper uništio neodređene dokaze u pokušaju da prikrije svoje tragove.

Šerifova kancelarija saopštila je da su vatrogasci u ponedeljak pronašli zapaljen kamion Amandipa Singa. Službenici policijske uprave Mersed otišli ​​su u kuću Amandeepa Singha, gde je član porodice pokušao da dođe do njega i para. Kada nisu bili u mogućnosti da dođu do članova svojih porodica, pozvali su kancelariju šerifa okruga Mersed da prijave njihov nestanak, saopštila je kancelarija.

Podšerif okruga Mersed Kori Gibson rekao je da je farmer pronašao telefon koji pripada jednoj od žrtava u ulici u Dos Palosu, gradu 30 milja (48 kilometara) jugozapadno od Merseda, i javio se kada ga je porodica pozvala.