Gigant brze hrane prihvata kriptovalute

Gigant brze hrane prihvata kriptovalute

Globalni gigant brze hrane McDonald’s prihvata bitkoin kao oblik plaćanja u svojim restoranima u gradu Luganu, u Švajcarskoj, pogodnom za kriptovalute.

Bitcoin Magazine je u utorak na Tviteru objavio jednominutni video koji prikazuje kako se hrana naručuje na digitalnom kiosku u Mekdonaldsu i plaća za korišćenje mobilne aplikacije. Tether logo se mogao uočiti pored Bitcoin simbola na mašini za kreditne kartice.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon odluke gradonačelnika Lugana da bitkoin i teter postanu „de facto legalno sredstvo plaćanja“ u gradu. U martu je stanovnicima Lugana dozvoljeno da plaćaju porez koristeći kriptovalute. Prema gradonačelnikovom projektu, očekuje se da će plaćanje u kriptovalutama biti prošireno na parking karte, javne usluge i školarine za studente. Više od 200 prodavnica i preduzeća u ovoj oblasti takođe navodno planira da prihvati kripto plaćanja za robu i usluge.

Prošle godine, El Salvador je postao prva zemlja na svetu koja je usvojila Bitcoin kao legalnu valutu. U maju ga je pratila Centralnoafrička Republika.

U međuvremenu, McDonald’s je u februaru rekao da se sprema da uđe u metaverzum. Lanac brze hrane podneo je zahtjev da registruje 10 zaštitnih znakova u virtuelnom prostoru, uključujući planove za „virtuelni restoran koji sadrži stvarnu i virtuelnu robu“ i „upravljanje virtuelnim restoranom sa dostavom na kućnu adresu“.