4 tinejdžera u Filadelfiji, SAD upucana u prolazu u blizini srednje škole

4 tinejdžera u Filadelfiji, SAD upucana u prolazu u blizini srednje škole

Četiri učenika povređena su u očiglednoj pucnjavi iz vožnje ubrzo nakon što je njihova srednja škola u Filadelfiji puštena rano u srijedu ujutru, rekao je portparol gradskih škola.

Gradska policija je saopštila da je 15-godišnja djevojčica pogođena u rame i butinu, 15-godišnja djevojčica je pogođena u rame, a 16-godišnji dječak je zadobio ranu u lice i prostrelnu ranu. ruku, a 16-godišnji dječak je pogođen u nogu. Svi četvoro su na bolničkom liječenju i u stabilnom su stanju.

Policija je saopštila da nije uhapšeno i da nije pronađeno oružje.

Pucnjava se dogodila oko jednog bloka od srednje škole Overbruk u Zapadnoj Filadelfiji, gde je škola ranije puštena zbog roditeljskih sastanaka, rekla je zamenica šefa za komunikacije okruga Monik Brekston u telefonskom intervjuu.

Brekstonova je rekla da joj je okružna kancelarija za školsku bezbednost rekla da su učenici bili u prodavnici na uglu kada se dogodila pucnjava.

„Ne znamo ko je bio na meti, da li je bilo ko od njih četvoro meta“, rekao je Brekston. Roditelji su obavešteni u sredu rano popodne.

„Ovo je nečuveno, da bi mladi ljudi bili streljani ubrzo nakon što budu otpušteni iz srednje škole“, rekao je Brekston.

Policajac Migel Tores, portparol policijske uprave Filadelfije, rekao je da se pucnjava dogodila oko 11.30 sati, a da su žrtve prebačene u Penn Presbiterian Medical Center i Lankenau Medical Center.