Američki tehnološki gigant obećava da će napustiti Rusiju

Američki tehnološki gigant obećava da će napustiti Rusiju

Predsjednik Majkrosofta kaže da kompanija planira da potpuno obustavi poslovanje u zemlji zbog sankcija, prenosi RT.

Predsjednik Majkrosofta Bred Smit rekao je da će kompanija nastaviti da smanjuje poslovanje u Rusiji sve dok ništa ne preostane.

Američka tehnološka korporacija će u međuvremenu pružiti neophodnu podršku svojoj ruskoj radnoj snazi, rekao je Smit u onlajn intervjuu za Vašington post.

Microsoft je najavio planove da obustavi sve nove prodaje i usluge u Rusiji u martu. Softverski gigant je kao razlog za taj potez naveo sankcije vezane za Ukrajinu uvedene Moskvi.

Ranije ovog mjeseca, Blumberg je izvestio da je kompanija napravila značajne rezove u poslovanju u Rusiji otkako je objavljena odluka o izlasku. Microsoft se navodno obavezao da će ispuniti sve postojeće ugovorne obaveze sa ruskim zaposlenima. Ovaj korak pogađa više od 400 radnika.
Majkrosoft je američka multinacionalna kompanija koja proizvodi kompjuterski softver i potrošačku elektroniku i pruža srodne usluge. Neki od njenih najpoznatijih proizvoda su operativni sistem Microsoft Vindovs, Microsoft Office i Ksbok. Korporacija se pridružila nizu velikih zapadnih tehnoloških kompanija, uključujući Apple, IBM, SAP, Cisco i Dell, koje su odlučile da smanje svoju izloženost u Rusiju ili se povući sa tržišta nakon događaja u Ukrajini.