Mrvaljević tvrdi da ima ugovor o zakupu restorana „Risan“ još 8 godina

Mrvaljević tvrdi da ima ugovor o zakupu restorana „Risan“ još 8 godina

Zakupac restorana „Risan“ Vladimir Mrvaljević saopštio je da je Opština Kotor pokušala da obmane javnost oko spora vezano za ovaj objekat i pozvao medije da dođu u ponedjeljak u 9 sati kako bi dokumentovao neistine Opštine Kotor, prenosi Pobjeda.

Za ponedjeljak 27. juna zakazana je akcija rušenja terase restorana, a Mrvaljević poručuje da će sa mještanima Risna spriječiti taj, kako kaže, bahati, bespravni i nasilni čin.

Mrvaljević tvrdi da ima ugovor o zakupu koji je validan još osam godina.

Međutim iz Opštine Kotor tvrde da Vladimir Mrvaljević ni jednog trenutka nije imao ugovor o zakupu prostora u kom se nalazi restoran „Risan“, što znači da se nalazi u opštinskom prostoru bez važećeg ugovora, nema dozvolu za postavljanje terase kao ni dozvolu da obavlja privrednu djelatnost – odgovoreno je Pobjedi iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića povodom navoda da planiraju da sruše terasu restorana „Risan“.

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, na osnovu zaključka Komisije za poslovne prostore Opštine Kotor je 30. septembra 2021. godine jednostrano raskinula ugovor o zakupu poslovnog prostora sa Vladimirom Mrvaljevićem, imajući u vidu da je u javnom pozivu od 14. septembra 2020. godine, na osnovu kojeg je 23. septembra iste godine zaključen ugovor o zakupu sa prethodnim direktorom Direkcije, kao predmet zakupa naveden objekat koji je u vlasništvu trećeg lica i katastarski ni faktički ne odgovara lokaciji na kojoj se danas nalazi restoran „Risan“ – kazali su iz Opštine Kotor.

Ovakvim uslovima iz javnog poziva, kako su rekli, „prekršene su odredbe Zakona o državnoj imovini i pokušalo se raspolagati objektom koji nije u vlasništvu Opštine Kotor, posebno imajući u vidu da je prekršeno i načelo slobodne konkurencije usko vezano za javne pozive za davanje u zakup državne imovine“.

– Naglašavamo da Vladimir Mrvaljević nema potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora za objekat na kat. parc. 600 KO Risan I (objekat koji nije ni mogao biti predmet zakupa i iskorišćavanja u privredne svrhe, s obzirom na to da nema građevinsku dozvolu), iz kog razloga se u njemu nalazi bez pravnog osnova – saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opština.

Dodaju da je objekat u kom se nalazi restoran „Risan“, a za koji ne postoji važeći ugovor niti posjeduje građevinsku dozvolu, i sam predviđen za rušenje jer, kako su naveli, „njegovo postojanje predstavlja formalnu smetnju za raspisivanje javnog poziva za davanje u dugoročni zakup i revalorizaciju i ponovno stavljanje u funkciju kroz privatno-javno partnerstvo risanskog Doma kulture, koji se nalazi na istoj k- Služba za inspekcijske poslove je 17. marta 2022. godine donijela rješenje kojim je Vladimiru Mrvaljeviću dat rok od sedam dana da dobrovoljno ukloni privremeni objekat – ugostiteljsku terasu koja se nalazi na javnoj površini bez pribavljene potrebne dokumentacije, a ovo rješenje je potvrdio glavni administrator Opštine Kotor 8. aprila 2022. godine – rekli su iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor.atastarskoj parceli“.

Iz kabineta Jokića ističu da će prinudno izvršenje rješenja o rušenju ugostiteljske terase biti izvršeno 27. juna, uzimajući obzir da se Mrvaljević „nalazi u opštinskom prostoru bez pravnog osnova, te da Opštini Kotor nije dostavljena neophodna dokumentacija za postavljanje privremenog objekta – ugostiteljske terase, na javnoj površini“; kao i da Mrvaljević „nije dobrovoljno postupio po nalozima iz rješenja Službe za inspekcijske poslove, već se samovoljno nalazi u posjedu i objekta i ugostiteljske terase“, a što je potvrđeno rješenjem glavnog administratora.

Naglašavamo činjenicu da restoran nema ni dozvolu za rad koja se izdaje od nadležnog opštinskog Sekretarijata – zaključili su iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor.