Zvezda na otvaranju sezone u Evroligi protiv Asvela, Partizan u Tel Avivu, vječiti derbi već u petoj rundi

Zvezda na otvaranju sezone u Evroligi protiv Asvela, Partizan u Tel Avivu, vječiti derbi već u petoj rundi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta i naredne sezone će se boriti u Evroligi. Minule su prvi put dijelili megdan na najvećoj evropskoj sceni i odmah se vidjelo da joj je rivalstvo beogradskih rivala nedostajalo. Potezi i jednih i drugih u prelaznom roku obećavaju još epskih okršaja, a sada je poznato i kada će se vječiti prvi put sastati u elitnom takmičenju naredne sezone.

Evroliga je objavila kalendar koji ukazuje da nas već u oktobru očekuje derbi: Partizan će ugostiti Zvezdu 26. oktobra (20.30). Revanš je zakazan ja 4. januar 2024, pred navijačima crveno-bijelih (20.00). Interesantno je da je istog dana zakazan i španski El Klasiko, Real Madrid će dočekati Barselonu od 20.45 u Visink centru.

Crvena zvezda će imati i privilegiju da otvori novu sezonu elitnog takmičenja 5. oktobra protiv Asvela u Beogradu (19.00), dok crno-bijeli u prvom kolu gostuju Makabiju u Tel Avivu.

Zavesu na ligaški dio ( završava se 12. aprila ), tim sa Malog Kalemegdana će spustiti u Istanbulu protiv Anadolu Efesa ( 11. april, 19.30 ), dok će Partizan to uraditi pred svojim navijačima od 20.30 protiv Valensije.

Što se tiče drugih velikih derbija, već u prvom kolu će Panatinaikos dočekati Olimpijakos, što će privući posebnu pažnju zbog prelaska Kostasa Slukasa iz Pireja u redove Zelenih. U prvom kolu se sastaju i njemački rivali, Bajern će dočekati Ablu (5. oktobar), dok Real u odbranu trona kreće iz Vitorije na kraju prve runde.