Žuti karton, zamena i bez golova – teška noć za Ronalda

Žuti karton, zamena i bez golova – teška noć za Ronalda

Al-Nasr Kristijana Ronalda pobjedio je Abhu sa 3-1 u Kupu kralja u utorak, ali je to bila razočaravajuća noć za portugalskog napadača, koji nije uspeo da postigne gol, dobio je žuti karton i zamjenjen je prvi put od njegov preseljenje u Saudijsku Arabiju.

Ronaldo nije uspeo da postigne gol treću uzastopnu utakmicu i tek treba da otvori nalog na stadionu Al-Nasr.

Bivši napadač Mančester junajteda, koji je u januaru prešao u Al-Nasr po ugovoru na dve i po godine za prijavu od oko 200 miliona evra (214,71 miliona dolara), dao je doprinos 10 uzastopnih golova, postigavši osam sa dve asistencije pre nego što je ostao praznih ruku u poslednje dve prvenstvene utakmice.

U četvrtfinalu u utorak, Al-Nasr je vodio 2-0 kada je Ronaldo imao priliku da izvede kontranapad, ali je letonski sudija Andris Treimanis prekinuo prvo poluvreme.

Ronaldo je ljutito zgrabio loptu, a zatim je pogodio, pri čemu je sudija izneo žuti karton.

Al-Nasr je postigao trećinu u drugom poluvremenu pre nego što je Ronalda u 87. minutu zamenio Anderson Taliska, najbolji strelac lige koji se vratio posle povrede.

Ronaldo nije uživao u najboljim igrama prošlog četvrtka, bacajući boce sa vodom pre nego što je otišao u tunel nakon poraza od rivala Al-Itihada sa 1-0.

„Ronaldovo prisustvo daje protivničkim timovima podsticaj da igraju utakmicu svog života protiv njega“, rekao je trener Al Nasra Rudi Garsija posle utakmice, preneli su lokalni mediji.

Iako Ronaldovo slavno slavlje nije viđeno na stadionu Al-Nasr, pojavilo se u još jednoj utakmici Kupa kralja, a Michael Delgado iz Al-Hilala je to izveo u svojoj pobjedi od 3-1 protiv Al-Fateha.