Urugvajci eliminisali Brazilce: Petarda Kolumbije

Urugvajci eliminisali Brazilce: Petarda Kolumbije

Fudbaleri Urugvaja 13 godina nisu igrali u polufinalu Kopa Amerike, ali su rano jutros prekinuli post i to trijumfom nad Brazilom 4:2 nakon izvođenja penala. Nakon 90 minuta fudbala u Nevadi nije bilo golova.

Kariokama nije pomogla ni činjenica da su od 75. minuta igrali sa igračem više nakon isključenja Naitana Nandesa . Osjetilo se ipak odsustvo suspendovanog Vinisijusa Žuniora .

Imali su izabranici selektora Dorivala dovoljno vremena da materijalizuju brojčanu prednost, ali je odbrana Urusa bila čvrsta, disciplinovana i postojana.

U penal seriji, tragičari Brazila bili su Eder Militao , kojem je Serhio Rošet odbranio udarac sa 11 metara, i Daglas Luiz , koji je pogodio stativu.

Golman Brazila Alison Beker uspio je da zaustavi jedan šut Urugvajaca, pročitao je Hoze Mariju Himeneza , međutim nije bio jednako uspješan kod preostalih udaraca rivala.

Tačku na trijumf ekipe koju predvodio legendarni Ludak, Marselo Bjelsa , stavio je Manuel Ugarte .

Urugvaj će u polufinalu igrati protiv Kolumbije, dok drugi polufinalni par čine Argentina i Kanada.

Kafeterosi su petardirali Panamu 5:0 (3:0). Bio je to ujedno jedini meč četvrtfinala na kom nisu izvođeni jedanaesterci.

Kanalerosi su nakon drugog mjesta u grupnoj fazi i pobjede nad domaćinom SAD pokvarili utisak i doživeli jedan od najubjedljivijih poraza poslednjih decenija.

Osvajanje prvog mjesta u grupi ispred Selesaa nagovijestilo je da je Kolumbija ponovo ozbiljna reprezentaciija, a sve viđeno u sudaru sa Panomom ide u prilog takvoj konstataciji. Golovi iz prekida, uigrane akcije, korišćenje resursa na maksimalan način, sve su to odlike igre Kafeterosa ovog ljeta. Otpor Paname slomljen je već u 8. minutu, a gol glavom poslije kornera dao je napadač Krasnodara Džon Kordoba .

Da još nije za staro gvožđe Hames Rodrigez je pokazao ne samo golom sa bijele tačke u 19. minutu, već cjelokupnom partijom.

Najlepši momenat na utakmici viđen je u 41. minutu, kada su Kolumbijci izveli slobodan udarac i nasamarili odbranu Paname. Lopta je stigla do Luisa Dijaza , a napadač Liverpula lobovao je istrčalog Orlanda Moskeru za rješavanje svih pitanja. Odradio je favorit posao u drugom poluvremenu, stigao da se zabavi i pritom spakovao još dva komada. Ričard Rios je odličnim šutem sa oko 20 metara stavio četvorku na semafor, a u poslednjim tenucima utakmice drugi penal za Kolumbiju realizovao je iskusni ofanzivac River Plate, Migel Borha .

SEMAFOR

Petak

Argentina – Ekvador 1:1 (1:0) – penalima 4:2

Lisandro Martinez 38 – Rodrigez 90+2

Subota

Venecuela – Kanada 1:1 (0:1) – penalima 3:4

Rondon 65 – Šafelburg 13

Nedjelja

Kolumbija – Panama 5:0 (3:0)

Kordoba 8, Rodrigez 15 pen, Dijaz 41, Rios 70, Borha 90+4

Urugvaj – Brazl 0:0 penalima 4:2