Liverpul zapanjen Bornmutom, Totenhem se vratio na pravi put

Liverpul zapanjen Bornmutom, Totenhem se vratio na pravi put

Liverpul se „srušio na zemlju“ pošto je Bornmut zapanjio ekipu Jirgena Klopa pobedom od 1:0 i pomjerio se sa dna i izašao iz zone ispadanja u Premijer ligi u subotu.

Pobjeda bi privremeno podigla Liverpul na četvrto mesto, ali je umesto toga gol Filipa Bilinga rešio takmičenje u korist Bornmuta, pošto se ekipa južne obale osvetila za 9-0 na Enfildu ranije ove sezone.

Totenhem Hotspur je zatim u potpunosti iskoristio promašaj Liverpula jer je uklonio mračnu tmurnost sumornih 10 dana kako bi pobedili Notingem Forest sa 3-1 na svom terenu zahvaljujući dvojcu Harija Kejna.

Totenhem, koji je napustio FA kup i Ligu šampiona i izgubio od Vulverhempton Vonderersa u ligi u poslednje tri utakmice, zacementirao se na četvrtom mestu sa 48 bodova iz 27 utakmica sa Liverpulom i 42 iz utakmice manje.

Oporavak Čelsija se nastavio pošto su ostvarili tri uzastopne pobede u svim takmičenjima pobedom od 3-1 protiv Lester Sitija, koji je sada izgubio četiri prvenstvene utakmice zaredom i ostavio menadžera Brendana Rodžersa pod pritiskom.

Everton je ublažio svoje strahove od ispadanja pošto su postali prva ekipa koja je pobedila Brentford u ligi od oktobra — golom Dvajta Meknila posle 35 sekundi, koji je postigao bodove.

Lids Junajted je dva puta uspeo sa gola manje i remizirao kod kuće sa 2-2 u formuli Brajton i Hov Albion, iako su dan završili u tri poslednja.

Sautempton, koji u nedelju igra protiv trećeplasiranog Mančester junajteda, nalazi se na dnu sa 21 bodom iz 25 utakmica sa Lidsom na 19. mestu sa 23 boda, isto kao i Vest Hem junajted koji u nedelju igra protiv Aston Vile.

Everton je na 15. mestu sa 25 bodova, ispred Lestera i Bornmuta koji imaju 24.

Mančester siti može da smanji zaostatak za vodećim Arsenalom na dva boda u kasnom startu u Kristal Palasu.

Očekuje se da će Liverpulov rekordni rezultat od 7-0 nad Mančester junajtedom prošlog vikenda biti praćen sa još tri boda protiv ekipe Bornmuta koja se bori.

Sa tri gola bi Liverpul izjednačio rekord Premijer lige od 12 golova protiv jednog kluba u jednoj sezoni.

Ali Bornmut je imao druge ideje i odolio je ranom pritisku pre nego što je Biling uspeo u 28. minutu.

Mohamed Salah je u drugom poluvremenu pogodio jedanaesterac za Liverpul, a Bornmut je izdržao dragocenu pobedu.

„Igra je bila prilično suprotna od onoga što smo želeli da pokažemo i da uradimo danas“, rekao je frustrirani Klop.

„Mislim da smo igrali otprilike 95 minuta koliko je Bornmut želeo da igra i nekoliko minuta, možda nekoliko trenutaka, uradili smo stvari koje smo želeli.

Činilo se da sezona Totenhema propada nakon što je remi 0-0 sa Milanom u sredu izbacio iz Lige šampiona kako bi ostavio velike sumnje da li će menadžer Antonio Konte uopšte izdržati do kraja sezone.

Ali oni su pozitivno odgovorili Kaneovim udarcem glavom u 19. minutu i ​​kaznom u 35. minutu, čime su stavili kontrolu protiv ekipe Forest-a koja je ponudila malo dok nije bilo prekasno.

Kejn je sada postigao 20 golova u najmanje šest kampanja u Premijer ligi, nešto što su ranije uspeli samo Alan Širer i Serhio Aguero.

Son Heung-min je takođe bio na meti Totenhema koji iznenada izgleda dobro pozicioniran da preuzme četvrto mesto drugu sezonu zaredom pod Konteom.

Čelsi je i dalje na 10. mestu, ali pritisak raste sa Grejema Potera nakon što su im golovi Bena Čilvela, Kaija Havertza i Matea Kovačića doneli bodove u Lesteru.

„Tri pobede u nedjelji na ovom nivou su veoma zadovoljne. Sada moramo da to pratimo pobjedom sledećeg vikenda“, rekao je Poter.