Slavoljub Bubanja novi je trener fudbalera Podgorice

Slavoljub Bubanja novi je trener fudbalera Podgorice

Klub koji je na početku prošle sezone igrao kvalifikacije za Ligu konferencija, na kraju je ispao iz Prve lige, nakon dva meča baraža sa Arsenalom, prenosi Pobjeda.

Podgorica se tako nakon dvije godine vratila u Drugu ligu, a ekspresno nakon završene sezone čelnici kluba održali su sastanak na kojem je dogovorena saradnja sa Slavoljubom Bubanjom, koji će biti na klupi Podgorice.

Bubanja je dva puta vodio Bokelj i uspio da stigne do baraža za Prvu ligu, gdje su Kotorani eliminisani nakon penala od Titograda, da bi u oktobru prošle godine napustio kormilo ovog kluba. Ove sezone nakon 14. kola ponovo je preuzeo Kotorane, ali je u finišu sezone odlučio da se povuče.

Jedini crnogorski stručnjak koji je sa drugoligašem uspio da osvoji trofej (2012. godine sa Čelikom je osvojio Kup Crne Gore mimo svih očekivanja), ispisao istoriju crnogorskog fudbala, jer je sa ekipom OFK Bar za dvije godine došao iz regije do elite, što nakon toga niko nije uspio. Bubanja je dva puta vodio Mornar, koji je kasnije i izborio Prvu ligu, a u drugom mandatu je uveo Barane u elitni rang i u početku uspio da skrene pažnju, jer je Mornar bio najprijatnije iznenađenje.

Osim toga, bio je na klupi Jedinstva, Arsenal iz Tivta uveo je u Drugu ligu, a bio je i van Crne Gore, jer je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine vodio Mladost i Zvezdu, a vodio je i Pobedu iz Prilepa.