Rubljov pobjedio Medvedeva u okršaju ATP finala

Rubljov pobjedio Medvedeva u okršaju ATP finala

Andrej Rubljov je u ponedeljak pobjedio u sveruskom okršaju protiv Daniila Medvedeva na ATP finalu u Torinu u Italiji.

Nakon razočaravajućih odustajanja u prethodnim naporima na ATP finalu, šesti nosilac Rubljov je signalizirao svoju nameru da ovog puta ode do kraja, što je bio jedan od njegovih najboljih nastupa u godini na Pala Alpitouru.

Ovaj 25-godišnjak je pokazao svoju snažnu igru kako bi se nadmašio četvrtog nosioca Medvedeva.

Rezultat, kada je sve bilo rečeno i urađeno, Rubljov je trijumfovao 6-7(7), 6-3, 7-6(7) nakon što je konačno postigao pobednik meča, što je bila njegova peta meč lopta u njihovom obračunu u Crvenoj grupi.

I istinski, morao je da prevaziđe nedaće da bi to učinio. Rubljov je dozvolio sedam set lopti da ga izbegne u onome što se pokazalo kao nervozan prvi set, uključujući vođstvo od 6-2 u tajbrejku, da bi prvi set – i prevlast – predao Medvedevu.

Rubljov je, međutim, oživeo u drugom i trećem frejmu, ispalivši 25 pobedničkih poena pored Medvedeva, od kojih su mnogi ispaljeni kao iz topa iz njegovog strašnog forhenda.

Zaključak je bio toliko dramatičan koliko tenis na visokom nivou može da postigne, a Rubljov je došao do pobede nakon ogromnog nadigravanja od 37 šuteva, što je bila njegova peta meč lopta u taj-brejku finalnog seta.

Rubljov sada takođe mora da igra sa pobednikom meča Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa u Crvenoj grupi, koja je nazvana „Grupa smrti“.

Đoković i Cicipas igraju međusobno kasnije u ponedeljak, a Medvedev će igrati protiv gubitnika.

Pobjeda predstavlja povratak u formu za Rubljova nakon nedavnih ranih odustajanja od događaja u Beču i Parizu, do kojih je došlo nakon što je ranije ove godine osvojio četiri turnira na nivou turneje.