Dominik Tim pobedio prvog nosioca Huberta Hurkača u Antverpenu

Dominik Tim pobedio prvog nosioca Huberta Hurkača u Antverpenu

Austrijanac Dominic Thiem spasao je tri meč lopte i sabrao se za pobedu od 3-6, 7-6 (9), 7-6 (4) i izbacio prvog nosioca Huberta Hurkača iz Poljske u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Evrope u petak u Antverpenu, Belgija.

Tim, koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD 2020, ali od tada nije pobedio delom zbog povrede zgloba, upisao je Hurkačevih 17 asova i osvojio 51 od njegova 63 poena za prvi servis (81 odsto). Izbegao je Hurkača kada je Poljak vodio 6-4 u tajbrejku u drugom setu. Nijedan igrač nije napravio brejk na servisu u trećem setu pre nego što je Tim prokrstario u tajbrejku.

Tim će se u polufinalu suočiti sa Sebastijanom Kordom nakon što je 22-godišnji Amerikanac savladao osmog nosioca Jošihita Nišioku iz Japana sa 6-0, 6-2 za manje od 53 minuta.

2. nosilac Feliks Auže-Alijasim iz Kanade morao je da se vrati da bi pobedio britanskog petog nosioca Danijela Evansa sa 4-6, 7-6 (4), 6-2. U polufinalu će se sastati sa Francuzom Rišarom Gaskeom; Gaske je pobedio Belgijanca Davida Gofina sa 6-2, 7-6 (6).

Stockholm Open

Prvi nosilac Stefanos Tsitsipas iz Grčke pobedio je Šveđanina Mikaela Imera sa 7-5, 6-3 i plasirao se u polufinale u Švedskoj.

Cicipas će se suočiti sa Fincem Emilom Ruusuvuorijem, koji je za manje od 65 minuta iznenadio trećeg nosioca Amerikanca Frensisa Tiafoa sa 6-1, 6-2. Ruusuvuori je osvojio neverovatnih 26 od 27 poena za prvi servis (96,3 odsto).

U drugom polufinalu protiv petog nosioca Aleksa de Minaura iz Australije protiv sedmog nosioca Holgera Runa iz Danske. De Minaur je nadmašio četvrtog nosioca Kanađana Denisa Šapovalova sa 6-2, 7-6 (4), a Run je preokrenuo tabelu protiv drugog nosioca Kamerona Norija iz Velike Britanije sa 6-7 (4), 6-3, 6-3.

Tenis Napoli kup

Miomir Kecmanović iz Srbije, peti nosilac, izneverio je prvog nosioca Pabla Karena Bustu iz Španije rezultatom 7-5, 6-2 u četvrtfinalu u Napulju, Italija.

Kecmanović je spasio sedam od osam brejk lopti, dok je četiri od sedam iskoristio priliku za brejk na servis Karena Buste. Ranije tokom dana, Kareno Busta je morao da igra svoj meč drugog kola i pobedio je Italijana Fabija Fonjinija sa 6-1, 6-1 za 53 minuta.

U polufinalu, Kecmanović će se sastati sa 4. nosiocem Lorencom Musetijem iz Italije, koji je sa 6-3, 6-0 vodio računa protiv Kolumbijca Danijela Elahija Galana.

Musetiju će se u polufinalu pridružiti zemljak i drugi nosilac Mateo Beretini, koji je pobedio Japanca Taro Danijela sa 6-2, 6-3. Beretinijev protivnik biće Mekenzi Mekdonald, Amerikanka koja je pobedila kineskog kvalifikanta Džižen Džanga sa 4-6, 6-3, 6-2.