Revanš Biudućnpsti i Lapi-a u Prištini

Revanš Biudućnpsti i Lapi-a u Prištini

Pobjeda: Budućnost je dobro započela evropsku priču, na startu kvalifikacija za Ligu konferencija pobijedila Lapi (2:0) i narednog četvrtka u Prištini imaće veliku šansu da ovjeri plasman u drugo kolo.

Pod Goricom je prije dvije noći sve riješeno u prvom poluvremenu, kada su Lazar Mijović i Uroš Ignjatović zatresli mrežu kosovskog predstavnika.

Bila nam je to prva utakmica u sezoni i morali smo da budemo dosta oprezni. Skautirali smo protivnika, znali smo kako stoje na terenu i tokom meča osjetili da imamo dosta prostora između linija – rekao je golman Miloš Dragojević za Pobjedu.

Našli smo način da ih ugrozimo, rano poveli 1:0, potom postigli i drugi pogodak. Trebalo je da ih savladamo još koji put, kako bismo potpuno rasterećeno otišli u Prištinu. Moramo da zadržimo maksimalnu koncentraciju, ništa nije gotovo.

Crnogorski vicešampion je usporio ritam u drugom poluvremenu iako je od 32. minuta imao igrača više.

Ostao je na učinku iz prvog poluvremena, ali se na svakom dijelu terena, u svim linijama, vidjelo da je nadmoćniji od kosovskog tima.

Dobro smo držali pozicije i nijesmo dozvolili Lapiju da nas ugrozi, bili smo dobri na ,,drugoj lopti“. Moramo da budemo zadovoljni, naročito jer nijesmo igrali u najjačem sastavu i nijesmo 100 posto spremni. Odigrali smo zrelo u prvom poluvremenu, a u drugom kao da smo se zadovoljili rezultatom. Trebalo je možda da napadnemo jače, sa više samopouzdanja. Ponavljam, ipak, da nemamo za čim mnogo da žalimo, imamo sigurnost i samopouzdanje pred revanš – istakao je iskusni golman.

Povremeni reprezentativac Crne Gore očekuje da Budućnost na stadionu ,,Fadilj Vokri“ odigra još bolje nego na svom terenu.

,,Plavi“ bi u glavnom gradu Kosova trebalo da budu kadrovski jači nego pod Goricom.